AMERICAN FINE FOOD AND SPIRITS 2012

AMERICAN FINE FOOD AND SPIRITS 2012

Acum câteva săptămâni am fost invitați la un eveniment la reședința Ambasadorului American la București. Numit American Fine Food and Spirits, evenimentul a fost o degustare de produse americane printre care și o largă selecție de whiskey american. Toți importatori de băuturi spirtoase au fost prezenți la evenimentul patronat de Ambasadorul american la București excelența sa  Mark Gitenstein și soția sa, Libby. Astfel, am avut ocazia să degustăm mai multe bourboane  și whiskey american plus o largă gamă de cockteiluri și feluri de mâncare gătite cu whiskey.

Brown-Forman a fost prezent cu toată familia Jack Daniel’s – Old no.7, Gentelman Jack și Single Barrel plus Bourbon-ul premium Woodford Reserve, de curând recenzat de către noi. Apoi Cristalex, reprezentatul Jim Beam și Makers’s Mark în România au adus mărcile mai sus menționate plus noul Jim Beam Black. Al treilea importator a fost reprezentatul Heaven Hill Distilleries, prezent la evenimentul American Fine Foods and Spirits cu mărcile Heaven Hill, Evan Williams și Elijah Craig. Printre cele mai exotice sticle pe care le-am remarcat se numără bourbonul Elijah Craig de 12 ani și Evan Williams Single Barrel. Plus sortimentele dulci Evan Williams Honey și Evan Williams Cherry. Elijah Craig s-a dovedit a fi un bourbon extrem de corpolent și robust cu un ABV de 47%, în timp ce Evan Williams Single Barrel este un whiskey american mult mai fin. Sperăm să vă prezentăm o recenzie completă a  acestor două sticle de bourbon.

Am putut degusta și o serie de cocktailuri celebre ce folosesc ca ingredient principal whiskey-ul american. Mint Julep este poate cel mai bun, o combinație de bourbon, mentă, sirop de zahăr și gheață. Foarte răcoritor pentru o zi de vară. Am mai experimentat shot-uri de Maker’s Mark cu coajă de portocală și gheață carbonică, limonadă cu bourbon și cocktail Manhattan. Per total, a fost o experiență completă de introducere în universul whiskey-ului de peste ocean. Mulțumim prietenilor de la Brown-Forman România pentru această ocazie.


FOTO: whiskypedia.ro

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>