ARTA PICȚILOR PENTRU GLENMORANGIE

ARTA PICȚILOR PENTRU GLENMORANGIE

După doi ani de muncă asiduă, ultima operă a sculptorului Barry Grove a fost transportată la 200 de mile de Tain, pentru va fi amplasată în fața noii fabrici de îmbuteliere ”state-of-the-art” de la Livingstone a companiei The Glenmorangie.
Compania Glenmorangie a comandat acum mai bine de doi ani de zile o sculptură care depășește 20 de tone pentru a fi expusă la intrarea în noul lor centru de îmbuteliere de la Livingstone. Tema sculpturii amintește de arta vechilor locuitori picți din nordul regiunii Highlands.
Sculptorul Barry Grove, recunoscut pe plan internațional ca cel mai bun sculptor în viață pentru lucrări de mari dimensiuni a fost contractat de către compania de whisky Glenmorangie pentru a duce la bun sfârșit acest proiect.
Crearea acestei sculpturi a durat mai bine de doi ani, iar tema reprezintă frunzele spulberate de vânt care dezvăluie una din deja cunoscutele pietre sculptate de picți în jurul anului 800 d.Chr. – The Cadboll Stone, simbolul regăsit pe toate etichetele sticlelor de single malt de la Glenmorangie.
Sculptura este făcută folosindu-se o rocă de gresie de acum 300 de milioane de ani a cărei sursă este chiar zona din Tain de lângă distileria Glenmorangie.

SCULPTURA PICTA BARRY GROVE

FOTO: whiskyintelligence.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>