AUCHENTOSHAN HEARTWOOD

AUCHENTOSHAN HEARTWOOD

Pentru că gustul înseamnă totul pentru cei de la Auchentoshan, pronunțat okăn-to-șan, whisky-ul lor este întotdeauna distilat de trei ori. Asta înseamnă că doar vaporii cei mai aromați reușesc să se înalțe pe gâtul lung al alambicului la cea de-a treia distilare și apoi să condenseze transformându-se în new make spirit. De aici apare și textura ușoară, dar mai ales aroma fructată.
Auchentosan Heartwood este un sortiment travel retail, îmbuteliat la sticlă de 1 litru și având o concentrație de 43% ABV și în general îl veți găsi expus în magazinele Global Traveller alături de celălalt sortiment Auchentoshan Springwood.
Auchentoshan Heartwood este foarte echilibrat, fiind maturat în butoaie de sherry oloroso și apoi în butoaie care au adăpostit vreme de 4 ani bourbon american. La rândul lor butoaiele de bourbon alese au fost de diverse mărimi, hogheads care au o capacitate de 250 litri și barrels cu o capacitate de 200 de litri. Aceasta se poate traduce printr-o expunere a unei cantități mai mari a distilatului la contactul cu pereții butoiului decât în cazul tradiționalelor whisky butts de 500 de litri, de unde și aromele de citrice și de vanilie. De la butoaiele de sherry oloroso provine gustul dulce, corpolența bogată și întunecimea lichidului la care se adaugă aromele de nucă și evident sherry.
Culoarea whisky-ului este auriu întunecată cu nuanțe de fagure de miere de salcâm, foarte frumoasă și destul de rară și de efect atunci când e turnat în pahar. Parfumul este ușor dulce cu urme de sherry și un parfum de capuccino. Gustul este dulce dezvoltându-se în arome de sherry, cafea prăjită, prospețime citrică și vanilie. Whisky-ul este catifelat cu o corpolență plină și un finish mediu ce te duce cu gândul la aroma un pic amăruie de nucă, însă se închide energetic.
Noi am luat acest Auchentoshan Heartwood din Aeroportul Internațional Malaga din Spania și am plătit pentru el 38 € și trebuie menționat că whisky-ul nu are o declarare a vârstei . Culoarea și gustul, diferite de ceea ce ne-au obișnuit cei de la Auchentoshan fac ca Heartwood să merite toți bani, așa că nu ezitați dacă întâlniți cele două versiuni travel retail Heartwood și Springwood.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu întunecat ca mierea de salcâm
Parfum: sherry, dulceag, capuccino
Gust: sherry, cafea prăjită, citrice, vanilie
Coroplență: plină cu un finish mediu cu arome de nucă
PUNCTAJ : 87 puncte
 
AUCHENTOSHAN HEARTWOOD BOX

AUCHENTOSHAN HEARTWOOD CORK

AUCHENTOSHAN HEARTWOOD BODY

AUCHENTOSHAN HEARTWOOD PUNCTAJ 

FOTO: Dan Samsonic

Pentru că gustul înseamnă totul pentru cei de la Auchentoshan, pronunțat okăn-to-șan, whisky-ul lor este întotdeauna distilat de trei ori. Asta înseamnă că doar vaporii cei mai aromați reușesc să se înalțe pe gâtul lung al alambicului la cea de-a treia distilare și apoi să condenseze transformându-se în new make spirit. De aici apare și ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 87%

87%

SCOR TOTAL

User Rating: Be the first one !
87

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>