BALLANTINE’S 12 YEARS OLD

BALLANTINE’S 12 YEARS OLD

Ballantine’s 12 Years Old este un blend scotch ce conține doar whisky din malț fiind compus din nici mai mult , nici mai puțin de 40 de single malt-uri, printre care malțurile cheie sunt Glenburgie și Miltonduff.
Prezentarea sticlei și mai ales forma este o reinterpretare premium a tradiționalei sticle de Ballantine’s Finest pe care o puteți recunoaște foarte ușor pe rafturile supermarket-urlor. Formele sunt mult mai aplatizate și mai delicate. Ediția pe care noi o recenzăm prin amabilitatea celor de la Pernod Ricard România vine împreună cu o cutie metalică cu capac cu balama, pe verso-ul căruia se găsesc ștanțate și notele de degustare, o modalitate ingenioasă de altfel de a prezenta produsul, pentru că în momentul în care încerci să ajungi la sticlă, este primul lucru peste care dai cu ochii. Eticheta sticlei comunică foarte bine faptul că whisky-ul face parte dintr-un amestec de distillate, dintre care cel mai tânăr este maturat vreme de 12 ani. Îmbutelierea este făcută la 700 ml și 40% ABV.
Culoarea este aurie deschisă, strălucitoare. Parfumul este foarte delicat și proaspăt, cu arome de sirop dulce, marțipan, coajă de portocală și flori de câmp și parcă îndrăznesc să spun ceva și despre o notă de fum. Corpolența blend scotch-ului este medie și cremoasă, iar gustul este destul de omogen ținând captive ceva arome florale și de stejar. Răzbate totuși și o aromă de miere ce-i dă un caracter dulceag. Finish-ul este destul de scurt și cu urme de alune sărate, mai precis este vorba nu atât despre gustul sărat cât de cel pe care ți-l lasă apoi alunele sărate.
Având în vedere că prețul cu care puteți achiziționa Ballantine’s 12 Years Old variază între 105 RON și 135 RON atât on-line cât și din unele supermarket-uri sau magazine specializate, raportul dintre calitatea oferită și prețul plătit este unul supraunitar în favoarea calității, caracteristici ce i-au atras și punctajul bun de 86 de puncte. Ballantine’s 12 Years Old este o alternativă potrivită pentru a pune pe masă un whisky atunci când ai ceva prieteni invitați și totuși ai vrea un whisky cu age statement, asta pentru că vârsta contează și la un blended scotch whisky.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu deschis, strălucitor
Parfum: proaspăt, cu arome de sirop dulce, marțipan, coajă de portocală și flori de câmp
Gust: arome florale și de stejar, miere
Corpolență: medie și cremoasă cu un finish scurt cu urme de alune sărate.
PUNCTAJ : 86 puncte

 BALLANTINE'S 12 YO BOX

BALLANTINE'S 12 YO LABEL

BALLANTINE'S 12 YO BODY

BALLANTINE'S 12 YO PUNCTAJ

FOTO: Dan Samsonic

Ballantine’s 12 Years Old este un blend scotch ce conține doar whisky din malț fiind compus din nici mai mult , nici mai puțin de 40 de single malt-uri, printre care malțurile cheie sunt Glenburgie și Miltonduff. Prezentarea sticlei și mai ales forma este o reinterpretare premium a tradiționalei sticle de Ballantine’s Finest pe care ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 86%

86%

SCOR TOTAL

User Rating: Be the first one !
86

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>