BALLANTINE’S AGED 21 YEARS

BALLANTINE’S AGED 21 YEARS

Ballantine’s Aged 21 Years este ultimul sortiment lansat pe piață al celor din Dumbarton, care a devenit o prezență stabilă ce a completat portofoliul acestora. Acest blended scotch premium a fost lansat în anul 1993 și de atunci s-a bucurat de un succes masiv. Dintre toate celelalte sortimente, nouă ne mai lipsea această îmbuteliere pentru a putea bifa o a doua gamă complet recenzată de whiskypedia.ro, după cea a celor de la Jura.
Îmbutelierea are o forma clasică pentru blend-urile Ballantine’s învechite mai mult de 12 ani, iar sticla are un dop de plastic cu șurub asemănător cu cel al whisky-urilor de la Suntory. Prezentarea păstrează nota premium prin menținerea benzii aurii a etichetei din partea inferioară a sticlei, unde sunt afișate cantitatea și concentrația de alcool de 43% a whisky-ului învechit vreme de 21 de ani.
Whisky-ul floral, complex, sofisticat este considerat ca fiind un sortiment dedicat connoisseur-ilor, chiar dacă pe eticheta de pe verso tronează textul ”mit Farbstoff” care are inițial tendința de a descuraja pe puriștii genului. Îmbutelierea recenzată de noi a fost oferită de Pernod Ricard România, în portofoliul cărora se află blend-ul numărul unu din Europa, Ballantine’s.
Odată pus în pahar, observăm culoarea aurie cu tente ca de vin spumant. Corpolența este plină, satinată, lacrimile îngerilor stăruind o perioadă îndelungată pe marginile paharului de a Glencairn. Parcă ne așteptam la o astfel de corpolență de la un whisky maturat vreme de 21 de ani. Parfumul este bogat, puternic cu note de miere , note florale și de mere. Gustul este lin, dulceag, cu arome de mirodenie și vârfuri de iarbă neagră și fum. Finish-ul este lung, pregnant și cu note de sherry.
Ballantine’s Aged 21 Years este un blended scotch admirabil, care se dovedește a fi un bun exercțiu pentru cunoscătorii care vor să încerce un whisky maturat vreme de aproape un sfert de veac. Raportul supraunitar între preț și calitate este dat și de faptul că puțeși găsi acest blend scotch premium pentru prețuri cuprinse între 380 și 463 RON pe piața românească. Acest blended scotch sofisticat este un whisky recomandat a fi savurat la ocazii speciale, aș cum sună și îndemnul de pe site-ul official Ballantine’s.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: aurie cu tente ca de vin spumant
Parfum: bogat, puternic cu note de miere , note florale și de mere
Gust: lin, dulceag, cu arome de mirodenie și vârfuri de iarbă neagră și fum
Corpolență: plină, satinată cu un finish lung, pregnant și cu note de sherry
PUNCTAJ : 86 puncte

BALLANTINES 21 YO BOX

DETALIU BALLANTINES 21 YO

 

BALLANTINES 21 YO BODY

 

BALLANTINES AGED 21 YEARS PUNCTAJFOTO: Ovidiu Tăbăcaru©

 

Ballantine’s Aged 21 Years este ultimul sortiment lansat pe piață al celor din Dumbarton, care a devenit o prezență stabilă ce a completat portofoliul acestora. Acest blended scotch premium a fost lansat în anul 1993 și de atunci s-a bucurat de un succes masiv. Dintre toate celelalte sortimente, nouă ne mai lipsea această îmbuteliere pentru ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 86%

86%

SCOR TOTAL

User Rating: Be the first one !
86

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>