BALLANTINE’S BRASIL

BALLANTINE’S BRASIL

Ballantine’s, scotch whisky-ul numărul 2 în lume a anunțat lansarea unui nou sortiment care nu e tocmai un whisky. Purtând titulatura de “spirit drink”, noul Ballantine’s Brasil este o băutură creată pentru a fi folosită la cocktail-uri, aproape un ready to drink ce conține și scotch și coajă de lime braziliană.
Băutura alcoolică este un melanj de arome tropicale, citrice, dulci și fructate la care se adaugă vanilia și consistența unui scotch peste care se suprapune un strat de lime. Ballantine’s Brasil este îmbuteliat la 35% ABV ceea ce nu-l poate califica să poarte numele de whisky, însă poate fi un experiment interesant, mai ales că s-au lansat deja câteva micuri ce conțin această băutură și care au denumiri foarte inventive: Highland Samba sau Glen Rio.
Ballantine’s Brasil va fi comercializat din 2014 și în Europa pentru prețul recomandat de 14€.

ImageGen

FOTO: whiskyintelligence.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>