BALLANTINE’S FINEST

BALLANTINE’S FINEST

Forma dreptunghiulară a sticlei de culoare maro a sortimentului Ballantine’s Finest a intrat în iconografia mondială. Ea a fost lansată în anul 1910, iar forma ei de cărămidă este binecunoscută şi astăzi pe toate meridianele planetei. Oricine o zărește o va asocia cu renumitul blended scotch, în continuare numărul 1 în Europa și într-o evidentă creștere de formă și în Asia.
Ballantine’s Finest definește idea de blended scotch de consum, combinând în cel mai echilibrat mod atât malțul cât și grain whisky-ul din care este făcut și care provin de la peste 50 de distilerii. Malțul cheie din componența acestui whisky provine de la Miltonduff și Glenburgie. Toate componentele care intră în această îmbuteliere au fost învechite minim 3 ani, iar whisky-ul este îmbuteliat la 40% ABV. Am făcut această precizare pentru că Ballantine’s Finest nu are o declarare a vârstei.
Pentru un blended scotch entry-level, Ballantine’s Finest are câștigate numeroase premii internațional printre care Medalia de Aur la International Spirits Challenge în 2006 și argint la International Wine and Spirit Competition, an ce corespunde cu venirea master blender-ului Sandy Hyslop.
Turnăm în pahar și observăm culorea aurie ușor palidă cu strălucire ca de gheață. Corpolența este ușoară spre medie, lacrimile îngerilor scurgându-se destul de repede pe marginile paharului. Parfumul este initial alcoolizat, urmat apoi de note dulci și cele de iarbă neagră și mirodenii, foarte bine omogenizate. Gustul este bine echilibrat cu note de măr roșu, vanilie și ceva stejar. Se simte și duritatea data de grain whisky. Finish-ul este fierbinte, scurt și floral.
De cele mai multe ori Ballantine’s Finest este de găsit în supermarket-uri sau hypermarket-uri la un preț accesibil care variază între 45 și 52 RON. Este evident că ceea ce primești în schimbul acestei sume se încadrează la categoria suparunitar, de aici și poziția de lider european a acestui brand. Pe piața autohtonă Ballantine’s Finest este importat oficial de către Pernod Ricard România.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: aurie ușor palidă cu strălucire ca de gheață
Parfum: note dulci și cele de iarbă neagră și mirodenii
Gust: echilibrat cu note de măr roșu, vanilie și ceva stejar
Corpolență: ușoară spre medie cu un finish fierbinte, scurt și floral.
PUNCTAJ : 80 puncte
 
BALLANTINE FINEST BOTTLE
 
 
 
BALLANTINE FINEST LABEL
 
 
BALLANTINE FINEST BODY

BALLANTINE FINEST PUNCTAJFOTO: Ovidiu Tăbăcaru©

 

Forma dreptunghiulară a sticlei de culoare maro a sortimentului Ballantine’s Finest a intrat în iconografia mondială. Ea a fost lansată în anul 1910, iar forma ei de cărămidă este binecunoscută şi astăzi pe toate meridianele planetei. Oricine o zărește o va asocia cu renumitul blended scotch, în continuare numărul 1 în Europa și într-o evidentă ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 80%

80%

SCOR TOTAL

User Rating: 0.25 ( 1 votes)
80

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>