BALLANTINE’S VERY RARE 30 YEARS OLD

BALLANTINE’S VERY RARE 30 YEARS OLD

Ballantine’s Very Rare Blended Scotch Whisky Aged 30 Years așa cum este numele oficial al sortimentului maturat vreme de 30 de ani a fost lansat ca și produs în portofoliul celor de la Ballantine’s în 1930. El a fost un răspuns la piața de premium blended scotch în dezvoltare, imediat după recesiunea economică a anilor 30, fiind lansat împreună cu sortimentul Ballantine’s 17 Years Old deja recenzat de noi.
La cea de-a doua întâlnire a clubului whiskypedia ce s-a desfășurat joi 4 octombrie 2012 la Club Embassy, pe lângă degustarea distilatelor Ballantine’s învechite vreme de 12, 17 și 21 de ani, membrii clubului nostru au recenzat împreună cu noi și sortimentul de 30 de ani vechime, iar notele de degustare și punctajul au fost stabilite în baza formularelor completate de fiecare membru al clubului. Punctajul final reprezintă o medie a scorului sugerat de fiecare dintre cei care au participat la această sesiune de degustare. Pe această cale ținem să le mulțumim și prietenilor de la Pernod – Ricard România care ne-au furnizat toate îmbutelierile de Ballantine’s și ne-au sprijinit cu logistica necesară pentru a organiza acest eveniment.
Ballantine’s Very Rare Blended Scotch Whisky Aged 30 Years este îmbuteliat într-o sticlă ce păstrează forma rotunda deja tradițională a sortimentelor învechite minim 17 ani. Sticla nu este transparentă, avâmd o nuanță de maro ce se completează perfect cu eticheta ce ascunde dopul de tip înșurubabil cu filet. Eticheta cu caracteristici vintage comunică succinct toate informațiile necesare legate de vechime și cantitate, iar în centru ei tronează blazonul casei, obținut în anul 1938 de la Regalitatea Britanică.
Odată turnat în pahare, whisky-ul și-a dezvăluit culoarea sa de aurie învechită lăsând apoi să se observe corpolența medie, moale așa cum reieșea din persistența arcelor de scurgere de pe pahare. Parfumul este adânc, cu arome fine, fructate, de lemn, arome elegante de vanilie și stejar. Inițial amestecate, acestea se dezvăluie treptat imediat ce whisky-ul este lăsat ceva vreme să respire. Gustul este bogat și plin, bine echilibrat cu arome de miere, arome florale, note moi de vanilie, ceva arome afumate, dar și marine. Finish-ul este lung și elegant, lăsând să se dezvăluie o aromă de sherry.
Ballantine’s Very Rare Blended Scotch Whisky Aged 30 Years este un premium blended scotch cu caracteristici delicate și elegante, un whisky în care vechimea își spune cuvântul. Prețul cu care puteți găsi acest distilat pe piața noastră variază între 1040 RON și 1080 RON. Chiar dacă prețul din 4 cifre te poate face să te gândești mai bine înainte de a achiziționa un astfel de blended scotch, raportarea trebuie făcută la whisky-uri cu aceleași caracteristici de vârstă și atunci veți vedea că acest preț este unul correct.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: aurie învechită
Parfum: adânc, cu arome fine, fructate, de lemn, arome elegante de vanilie și stejar
Gust: bogat și plin, bine echilibrat cu arome de miere, arome florale, note moi de vanilie, ceva arome afumate, dar și marine
Corpolență: medie, moale cu un finish lung și elegant, lăsând să se dezvăluie o aromă de sherry
PUNCTAJ : 89 puncte

BALLANTINE'S RANGE

MEMBRI WPEDIA

 

BALLANTINE'S 30 YO BODY

 

BALLANTINE'S 30 YO LABEL

FOTO: Ovidiu Tăbăcaru

Ballantine’s Very Rare Blended Scotch Whisky Aged 30 Years așa cum este numele oficial al sortimentului maturat vreme de 30 de ani a fost lansat ca și produs în portofoliul celor de la Ballantine’s în 1930. El a fost un răspuns la piața de premium blended scotch în dezvoltare, imediat după recesiunea economică a anilor ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 89%

89%

SCOR TOTAL

User Rating: Be the first one !
89

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>