BALVENIE LANSEAZĂ 17 YEARS OLD DOUBLEWOOD

BALVENIE LANSEAZĂ 17 YEARS OLD DOUBLEWOOD

Producătorul de single malt din Speyside, The Balvenie a lansat un nou sortiment. Acesta face parte din agenda prin care se aniversează cei 50 de ani de activitate în cadrul distileriei petrecuți de către master distiller-ul David Stewart.
Whisky-ul a fost maturat într-o primă etapă în butoaie de stejar american, de unde a preluat note dulci de vanilie, fiind apoi mutat în butoaie de ex-sherry pentru a i se adăugă astfel arome bogate de mirodenii și pentru a i se îmbogății corpolența.
The Balvenie 17 Years Old DoubleWood este descris ca fiind un single malt bine proporționat cu arome distincte de stejar și vanilie, dulceață și straturi de mirodenii. Parfumul este elegant cu note de stejar, vanilie, miere și ceva mere verzi. Gustul este dulce cu arome de fructe uscate, șerbet și mirodenii, alune prăjite și scorțișoară, caramel și urme de vanilie.
Ca și The Balvenie 12 Years Old DoubleWood și 17 Years Old este creația lui David Stewart care a lansat primul produs de acest gen în anul 1993. Îmbutelierea de 43% ABV va fi disponibilă începând cu luna octombrie pentru prețul recomandat de 129.99 $.

THE BALVENIE 17 YEAR DOUBLEWOOD

FOTO: coctailenthisiast.com; misswhisky.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>