BLACK & WHITE BLENDED SCOTCH WHISKY

BLACK & WHITE BLENDED SCOTCH WHISKY

Prin perspicacitate și multe relații, James Buchanan a reușit să introducă brand-ul său de whisky Buchanan Blend și pe lista furnizorilor de whisky pentru Camera Comunelor, fapt ce se petrecea la sfârșitul secolului XIX. Astfel că el și-a redenumit în mod strategic distilatul ca fiind Buchanan House of Commons Scotch Whisky. Oamenii de rând însă îl cunoșteau ca blended scotch-ul în sticlă neagră și cu eticheta alba, astfel că în cele din urmă, James nu s-a putut opune trend-ului pieței și a ales formularea Black & White adăugând pe etichetă un scottish terier negru și un terier alb din West Highland. Cam asta ar fi pe scurt povestea unui blended scotch simplu și plăcut. Noi am căutat ceva vreme o astfel de sticlă, însă în cele din urmă ne-am procurat-o de la importatorul oficial PPD România cărora le mulțumim pe această cale pentru îmbutelierea furnizată.
Black & White este un blended scotch whisky ce nu are o declarare a vârstei și este îmbuteliat la 40% ABV. Prețul cu care îl puteți găsi variază între 48 RON și 60 RON, fiind astfel un blended scotch accesibil. Pentru mine acest whisky a constituit o surpriză tare plăcută, pentru că am descoperit un whisky simplu, corect și cu o valoare mult mai mare față de prețul pe care îl plătești pentru el. Este o mostră de cum trebuie să arate un blended scotch whisky clasic cu vânzări de volum.
Whisky-ul este îmbuteliat într-o sticlă verde și simplă, care ascunde culoarea aurie strălucitoare , foarte plăcută și clară, obținută fără adaos de caramel. Parfumul este un pic astringent, proaspăt, de malț, citrice, caramel și note subtile, dar plăcute de fum. Gustul este de citrice, vanilie, caramel și nucă. Corpolența este ușoară, însă distilatul este catifelat și are un finish energic, fierbinte, însă mediu cu note de fum și nucă și stejar.
Black & White este o surpriză plăcută, un blended whisky mult mai bun decât te aștepți, un whisky simplu și cu caracteristici clasice, pe care dacă-l găsiți nu ezitați să-l încercați pentru că nu vă va dezamăgi și pot fi cei mai bine investiți 60 de lei într-un whisky.

 BLACK & WHITE BLENDED SCOTCH

BLACK & WHITE LABEL

BLACK & WHITE BODY

BLACK & WHITE PUNCTAJ

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu clar și strălucitor
Parfum: astringent, proaspăt, malt, citrice, caramel, subtil de fum
Gust: citrice, vanilie, caramel și nucă
Coroplență: ușoară, dar catifelat, cu un finish energic, fierbinte însă mediu cu note de fum și nucă și stejar.
PUNCTAJ : 90 puncte

 FOTO: Dan Samsonic

Prin perspicacitate și multe relații, James Buchanan a reușit să introducă brand-ul său de whisky Buchanan Blend și pe lista furnizorilor de whisky pentru Camera Comunelor, fapt ce se petrecea la sfârșitul secolului XIX. Astfel că el și-a redenumit în mod strategic distilatul ca fiind Buchanan House of Commons Scotch Whisky. Oamenii de rând însă ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 90%

90%

SCOR TOTAL

User Rating: Be the first one !
90

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>