BLEND-UL PERFECT: BALVENIE ȘI MORGAN

BLEND-UL PERFECT: BALVENIE ȘI MORGAN

Două instituții venerabile, una englezească și una scoțiană și-au adunat ideile pentru a crea un proiect de mult așteptat. Mai totdeauna industria auto și cea a distilatelor se țin departe una de alta, însă acolo unde au sinergii comune cum ar fi tradiția și ideea de business de familie, în cele din urmă reușesc să treacă peste prejudecăți. Astfel a luat ființă proiectul The Balvenie Morgan.

Noul lor parteneriat arată impresionant și are date demne de invidiat. The Balvenie Morgan este un roadster V6 de 3.7 litri cu patru locuri, care poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 4.6 secunde. Pe lângă datele tehnice, interiorul este cum altfel decât state of the art craftmenship, cu lemn de la The Balvenie.

Proiectul a fost inițiat de David Stewart, Malt Master la The Balvenie de mai bine de 50 de ani și l-a prins imediat în mreje pe designer-ul mult mai tânăr de la Morgan, John Wells. Se vor construi doar 1200 de astfel de mașini pe care în mod cert le vom vedea adesea expuse la târgurile de whisky, evenimente de profil, în fața sediilor distribuitorilor europeni sau a hotelurilor de lux atrăgând privirile tuturor.
Sintagma folosită de David Stewart sună mai bine în engleză și cuprinde întreaga idee exprimată you could call it the single malt of sports cars.

balmor

FOTO: esquire.co.uk

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>