BOURBON INFUZAT CU SCOTCH WHISKY

BOURBON INFUZAT CU SCOTCH WHISKY

Nici nu au apucat bine să-i preia pe cei de la Jim Beam că japonezii de la Suntory sunt puși pe fapte mari și pe inovație. De curând au anunțat lansarea pentru primăvara lui 2015 a unui nou bourbon. Și nu este vorba de orice fel de bourbon, ci de unul infuzat cu…scotch whisky.
Trebuie să recunosc că mișcarea celor de la Suntory este îndrăzneață, mai ales că este pentru prima dată când cineva s-a gândit să amestece un american whiskey cu un scotch și cu toate astea venită dintr-o normalitate pentru că industria scoțiană folosește cel mai mult butoaiele de bourbon pentru a învechi scotch-ul.

Numele noului tip de blend va fi Jim Beam Kentucky Dram și va fi îmbuteliat având 40% ABV la sticle de 100 cl că doar e un experiment pentru travel retail.

Încă nu a fost anunțat care din sortimentele de scotch vor fi folosite, dar intuim că este vorba despre cele din portofoliul Suntory, care deține printre altele Ardmore, Bowmore, Laphroaig și Auchentoshan. Un act de îndrăzneală maximă ar reprezenta amestecarea bourbon-ului cu unul din whisky-urile afumate, însă înclin să cred că alegerea nu va fi aceasta pentru a nu-i șoca pe cumpărători. Tot ceea ce am aflat momentan este că prețul va fi unul decent de 34.99 € pentru o îmbuteliere și mă pot hazarda să intuiesc că nu va avea o vârstă declarată pentru că este destul de greu să împaci cele două legislații: americană și britanică în ceea ce privește acest lucru.

FOTO: 4.bp.blogspot.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

One comment

  1. Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre BOURBON INFUZAT CU SCOTCH WHISKY pe Google.
    Se pare ca informatia dvs e foarte valoroasa, mai ales
    ca am mai gasit aici si despre featured, ora exacta, lucruri interesante
    si folositoare. Mult succes in continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>