CHIVAS REGAL 18 YEARS OLD GOLD SIGNATURE

CHIVAS REGAL 18 YEARS OLD GOLD SIGNATURE

Chivas Regal 18 Years Old Gold Signature a fost creat în 1997, fiind un amestec de whisky-uri maturate minim vreme de 18 ani și selecționate special pentru aromele lor bogate. Rezultatul este un scotch whisky sofisticat ce face parte din sectorul de ultra premium blend scotch. Dave Broom de la Whisky Magazine l-a descris în anul 2005 ca fiind printre primele produse de gen în ceea ce privește complexitatea și echilibrul distilatelor.
Colin Scott, master blender-ul celor de la Chivas este cel care a selecționat personal butoaiele pentru obținerea acestui blend scotch. Ca o recunoaștere a acestui fapt, atât pe eticheta de pe gâtul sticlei cât și pe cutia foarte elegantă ce protejează sticla, se regăsesc inițialele lui Colin Scott cât și semnătura sa.
Noi am primit această sticlă de 700 ml și îmbuteliată la 40% ABV cu ocazia participării la evenimentul organizat de Pernod Ricard România, Chivas Glentlemen’s Night Out, astfel că le mulțumim prietenilor noștri pe această cale. Dacă tot am intrat în posesia unui astfel de exemplar l-am adăugat imediat pe lista noastră de recenzii.
Culoarea distilatului este foarte intensă, de nuanța chihlimbarului închis. Parfumul are note de fructe uscate, mirodenii și un pic de caramel, în vreme ce gustul este bogat și catifelat cu arome de ciocolată neagră, florale, poate de cireșe și atingeri dulci de fum. Corpolența este plină, mătăsoasă cu un finish fierbinte și foarte lung. Puteți cumpăra Chivas Regal 18 Years Old de la magazinele de specialitate și chiar și în unele supermarket-uri și hipermarket-uri, iar prețurile variază în funcție de locație între 280 RON și 316 RON. Pentru această sumă veți beneficia de o frântură din măiestria renumitului Colin Scott, care de altfel este neprețuită.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: chihlimbar întunecat
Parfum: fructe uscate, mirodenii și un pic de caramel
Gust: bogat, catifelat, ciocolată neagră, cireșe, atingeri vagi de fum
Coroplență: plină, mătăsoasă, cu un finish fierbinte și foarte lung.
PUNCTAJ : 83 puncte
 
CHIVAS REGAL 18 YEARS OLD BOX
 
CHIVAS REGAL 18 YEARS OLD LABEL
 
CHIVAS REGAL 18 YEARS OLD BODY
 
CHIVAS REGAL 18 YEARS OLD PUNCTAJ

FOTO: Dan Samsonic

Chivas Regal 18 Years Old Gold Signature a fost creat în 1997, fiind un amestec de whisky-uri maturate minim vreme de 18 ani și selecționate special pentru aromele lor bogate. Rezultatul este un scotch whisky sofisticat ce face parte din sectorul de ultra premium blend scotch. Dave Broom de la Whisky Magazine l-a descris în ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 83%

83%

SCOR TOTAL

User Rating: 3.48 ( 2 votes)
83

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>