CHIVAS REGAL 25 YEAR OLD

CHIVAS REGAL 25 YEAR OLD

Primul sortiment de blended whisky comercializat de către compania fraților James și John Chivas sub denumirea de Chivas Regal era învechit vreme de 25 de ani. Acest lucru se întâmpla în anul 1909. Anterior compania lor primise în 1843 Aprobarea Regală din partea reginei Victoria, iar în anul 1860 premiul pentru cel mai bun blend din partea Spirit Act.
După cel de-al doilea Război Mondial, sortimentul Chivas Regal 12 Year Old a devenit cel mai popular premium blend din lume. A urmat apariția sortimentului maturat vreme de 18 ani și creat de master blende-ul Colin Scott în 1999. Opt ani mai târziu cei de la Chivas Brothers au decis că a sosit momentul să recreeze sortimentul maturat vreme de 25 de ani. Sarcina a revenit tot celebrului Colin Scott care a realizat acest blend scotch din amestecul mai multor malțuri învechite minim 25 de ani.
Miercuri 21 noiembrie 2012 a avut loc o nouă întrunire a membrilor clubului nostru de whisky la restaurantul Barrio. Alături de sortimentul de single malt Strathisla 12 Year Old, am putut degusta împreună și gama de produse Chivas Regal compusă din sortimentele învechite vreme de 12, 18 și 25 de ani. Așa cum ne-am obișnuit, alături de membrii clubului whiskypedia, am recenzat blended scotch-ul Chivas Regal 25 Year Old. Partenerii acestui eveniment au pus la dispoziția noastră o îmbuteliere specială de Chivas Regal 25 Year Old. Aceasta este una semnată autograf chiar de către renumitul master blender Colin Scott. Pe această cale dorim să le mulțumim pentru sprijin prietenilor de la Pernod-Ricard România, dar mai ales și pentru plăcuta surpriză pe care ne-au făcut-o prin furnizarea unei astfel de îmbutelieri.
Chivas Regal 25 Year Old este un whisky corpolent și catifelat cu o culoare puternic aurie și care totodată denotă vechimea distilatelor din compoziția sa. Parfumul este perfect echilibrat cu arome fructate de portocale, piersici dar și urme dulci de miere, marțipan și apoi nucă. Gustul este plăcut, domol cu note dulci de ciocolată cu lapte, portocale și fondante. Finish-ul este mediu spre lung, lin și cu note de mirodenii. Nota finală acordată de membrii clubului de whisky a fost de 92 de puncte pentru un whisky ce poate fi cu ușurință caracterizat ca fiind un blended scotch clasic.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu puternic, învechit
Parfum: fructat, portocale, piersici, marțipan și nucă
Gust: ciocolată cu lapte, portocale, fondante
Coroplență: plină și catifelată cu un finish mediu spre lung cu note de mirodenii.
PUNCTAJ : 92 puncte.
 
CHIVAS REGAL 25 YO COLIN SCOTT BOTTLE
 
CHIVAS REGAL 25 YO GLASS BOX
 
CHIVAS REGAL 25 YO COLIN SIGNATURE

FOTO: Ovidiu Tăbăcaru©

Primul sortiment de blended whisky comercializat de către compania fraților James și John Chivas sub denumirea de Chivas Regal era învechit vreme de 25 de ani. Acest lucru se întâmpla în anul 1909. Anterior compania lor primise în 1843 Aprobarea Regală din partea reginei Victoria, iar în anul 1860 premiul pentru cel mai bun blend ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 92%

92%

SCOR TOTAL

User Rating: Be the first one !
92

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>