CHIVAS REGAL MIZUNARA

CHIVAS REGAL MIZUNARA

Pernod Ricard a anunțat pentru începutul lui 2014 lansarea unei noi ediții special dedicate pieței japoneze de whisky: Chivas Regal Mizunara Special Edition.
În una din călătoriile sale prin Japonia, reputatul master blender Colin Scott a avut ideea de a crea o versiune a blended scotch-ului Chivas Regal inspirându-se din tehnicile locale, dar și din gusturile și preferințele locuitorilor niponi. A selectat cu atenție grain și malt whisky, învechit vreme de 12 ani care să se apropie de caracteristicile japoneze. Amestecul l-a lăsat la maturat pentru perioada finală în butoaie de stejar japonez: Mizunara.
Este prima dată când un blended scotch primește un finish în butoaie de stejar japonez. Distilatul este destinat exclusiv pieței nipone. Îmbuteliat la 40% ABV, are un preț recomandat de 3500 ¥.

ChivasRegal-Mizunara-NONJATTA

FOTO: nonjatta.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>