DEGUSTARE THE GLENLIVET PENTRU CLUBUL WHISKYPEDIA

DEGUSTARE THE GLENLIVET PENTRU CLUBUL WHISKYPEDIA

Clubul pasionaților de whisky din România s-a întrunit pentru a degusta single malt-urile distileriei The Glenlivet, produse ce se află în portofoliul companiei Pernod Ricard România. Pe lângă sortimentele degustate, 12, 15, 18 și Nadurra, participanții au vizitat și on-line lumea din jurul celui mai de succes single-malt vândut pe piața din Statele Unite.
Marți, 16 aprilie. Whiskypedia a organizat degustarea a patru sortimente produse de The Glenlivet, cel mai de succes single-malt scoțian vândut în Statele Unite. Distileria fondată în 1824 a fost prezentă în fața cunoscătorilor din România cu îmbutelierile 12, 15, 18 și Nadurra. Sortimentul învechit vreme de 18 ani a făcut subiectul unei recenzii de club. Aproape în unanimitate, părerea clubului a fost că The Glenlivet Aged 18 Years este un whisky elegant cu note florale și fructate care se încadrează fără greutate în categoria sortimentelor reprezentative pentru clasa lor.
Spre deosebire de alte întâlniri de club, reuniunea cu tema The Glenlivet a inclus și o parte multimedia în care a fost explorat site-ul distileriei, www.glenlivet.com iar participanții au putut să se înscrie în rândul The Glenlivet Guardians. Suportul virtual din jurul single-malt-ului din Speyside include toate informațiile necesare unui pasionat de whisky, de la istoria băuturii și modul de fabricare, până la o aplicație prin care oricine își poate organiza propria degustare acasă.
Întâlnirea dintre Whiskypedia și The Glenlivet a avut loc la cafeneaua Coftale, locație parteneră și în Campania Drink It Right desfășurată pe toată perioada lunii aprilie în spațiul dedicat „Whiskypedia Classroom”.

OTXX3502

OTXX3517

OTXX3484

OTXX3583

FOTO: Ovidiu Tăbăcaru

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>