DIAGEO LANSEAZĂ BRORA 40 YEAR OLD

DIAGEO LANSEAZĂ BRORA 40 YEAR OLD

Diageo Global Travel and Middle East a anunțat lansarea a doar 160 de îmbutelieri din single malt-ul Brora 40 Year Old, cel mai scump whisky single malt lansat vreodată de către Diageo. Extras dintr-un singur butoi, îmbutelierile au un preț recomandat de 6995£ și sunt disponibile doar cu precomandă în rețeaua on-line worldofwhiskies.com
Distileria Brora a fost închisă în anul 1983, dar cu toate acestea numeroase butoaie încă se odihnesc prin diferite depozite. Single malt-ul de culoarea aurului pal a fost ”recoltat dintr-un butoi lăsat la învechit în anul 1972 și reprezintă cel mai vechi distilat îmbuteliat vreo-dată de la Brora. Whisky-ul este îmbuteliat natural cask strength la 59.1% ABV din faimoasa rezervă de malțuri foarte afumate a celor de la Brora.
Licoarea este găzduită într-un decantor de cristal ce poartă emblema aurită a ”pisicii sălbatice scoțiene” gardianul legendar al distileriei.

AA-Brora-40-Year-Old-Bottle-Shot

FOTO: whiskyintelligence.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>