DISTILERIA BUFFALO TRACE A DEVENIT MONUMENT ISTORIC

DISTILERIA BUFFALO TRACE A DEVENIT MONUMENT ISTORIC

Distileria Buffalo Trace din Statele Unite ale Americii a fost adăugată pe lista clădirilor monument istoric. Complexul de clădiri amplasat în orașul Frankfort din statul Kentucky devine astfel al 2.577-lea monument de pe lista National Historic Landmarks. Pe această listă mai regăsim Empire State Building din New York sau Casa Albă din Washington, DC. Buffalo Trace Distillery a început acum 15 ani procesul de a fi inclusă pe această listă, decizia finală aparținând Departamentului de Interne din cadrul administrației Statelor Unite.
“Nimic nu m-a făcut mai fericit în ultimii 15 ani mai mult decât această decizie”, a spus Mark Brown, CEO și președinte al distileriei Buffalo Trace. Distileria se descrie ca fiind una din puținele care arată și funcționează ca una de dinaintea perioadei de Prohibiție. Majoritatea clădirilor au fost ridicate în perioada 1880-1953 și au fost conservate în consecință. Astfel, se poate vedea evoluția tipurilor de clădiri folosite de o distilerie, precum și materialele specifice. Pentru a celebra intrarea distileriei Buffalo Trace pe lista clădirilor monument, distileria oferă acum un tur special pentru vizitatori numit National Historic Landmark Tour.

FOTO: Buffalo Trace Distillery

 

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>