DRINK IT RIGHT O CAMPANIE WHISKYPEDIA.RO

DRINK IT RIGHT O CAMPANIE WHISKYPEDIA.RO

În anul acesta se aniversează 519 de ani de la prima înregistrare oficială a producției de whisky în Scoția. Ultimele 5 secole au trecut creionând dezvoltarea procesului de producție a acestui distilat, de la stadiul de băutură manufacturată într-un șopron la industria care a devenit astăzi. Procesul în mod esențial este același și nealterat chiar dacă mijloacele s-au modificat spectaculos de-a lungul vremii. Au existat perioade de creștere și de dezvoltare a comerțului cu whisky, urmate în mod normal de segmente de timp de recesiune ale fenomenului whisky. De câțiva ani încpace trâim un plin moment de avânt al industriei whisky-ului chiar dacă celelalte ramuri economice se plâng de pe urma stagnării sau mai rău a recesiunii prin care trec. Produsul în sine, whisky-ul a dobândit acceptarea mondială și a atins granițe mai adânci decât a îndrăznit oricine din industrie să viseze de-a lungul întregii istorii.

OTXX5331

Astăzi sunt mai multe sortimente de single malt, blend scotch, american whiskey, irish whiskey, bourbon, rye, grain whisky, disponibile pe piața generală decât au fost vreodată. Îmbutelierile de single malt din butoaie individuale, la tăria naturală și fără a fi filtrate la rece sunt la mare căutare și au generat o nouă modă de ceva ani. Un nou gen de whisky-uri de super-lux sau ultra-premium au apărut și sunt disponibile. Blend-uri create din amestecuri de single malt-uri foarte vechi, sau au în compoziția lor peste 45-50% single malt vin să demonstreze caracterul acestor produse, care astfel devine mai important decât suma părților din care sunt făcute. Din multitudinea informațiilor ofertei cu care se întâlnește consumatorul a apărut și utilitatea unor campanii pe care noi le propunem. Campania “Drink it right” are ca scop ghidarea consumatorului prin câteva repere utile în ceea ce privește bucuria de a bea whisky. Primul sfat al nostru este de a bea whisky-ul cu moderație și așa cum vă place, însă există și o alte cale livrescă de la care vă sfătuim să nu dați înapoi fie și doar ca o experiență nouă și de ce nu utilă. Articole precum Whisky neat, Give it time, The right glass sau Mix is for fun, fac parte din campania noastră Drink it right. Prin intermediul lor sperăm să înlăturăm unele bariere și unele stereotipuri sociale față de această topică și să aducem o lumină nouă asupra modalităților de a te bucura de un whisky.

Așadar data viitoare când vă aflați în fața unui pahar de whisky nu vă râmâne decât să vă întrebați dacă pe lângă modul personal de a vă bucura de el, mai există și altele.

FOTO: Ovidiu Tăbăcaru

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>