EDRINGTON GROUP AMENDAT PENTRU NEGLIJENȚĂ

EDRINGTON GROUP AMENDAT PENTRU NEGLIJENȚĂ

Compania scoțiană producătoare de whisky, Edrington Group a fost amendată pentru neglijența care a dus la incendierea unui depozit propriu.
Producătorii renumitului brand scoțian de whisky The Famous Grouse au fost amendați cu 40.000£ de către autoritățile statului scoțian pentru încălcarea normelor de securitate a muncii care au pus în primejdie viața a doi lucrători în urma incendierii unui depozit cu whisky.
Evenimentul a avut loc în luna iunie a anului 2011 așa cum relatează BBC, însă cercetările au fost finalizate abia săptămâna care a trecut, generând astfel și verdictul de neglijență. În timpul procedeului de umplere a unor butoaie de 450 de litri cu whisky, unul din furtunele folosite a cedat și a proiectat un jet de whisky asupra unuia din becurile care asigurau iluminatul depozitului. La contactul cu becul încins, whisky-ul a luat foc incendiind un stivuitor și punând viața lucrătorilor în pericol. Chiar dacă depozitul a fost evacuat de urgență, în urma incendiului de la depozitul din Great Western Road s-au pierdut peste 17.500 de litri de whisky și datorită faptului că doar 70 de sprinklere din cele 110 au funcționat.
După incident compania Edrington Group a modificat procedurile de umplere a butoaielor on site și a construit un nou depozit modern.

FG STICLE

FOTO: bbc.co.uk

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>