GENSHU GRAIN WHISKY

GENSHU GRAIN WHISKY

Chiar dacă Japonia este unul din cei mai mari producători de whisky din lume, piața națională este dominată de doar două nume: Suntory și Nikka. Există de asemenea un număr mic de distilerii de dimensiuni medii și mici care produc whisky, dar a căror contribuție nu prea influențează piața locală.
O companie nouă își încearcă norocul pe piața națională a whisky-ului japonez. Miyashita Sake Brewery țintește sus bazându-se pe experiența sa în a produce sake pentru a devni un chalenger pe piața niponă.
Mult mai cunoscută pentru producția de bere și shochu, Miyashita este situată în Prefectura Okayama. Ei au decis să distileze whisky pentru a se pregăti să celebreze în anul 2015 centenarul companiei. Producția de whisky a debutat cu o șarjă de grain whisky în iunie 2012. În procesul de distilare s-au folosit cereale din Okayama și Germania. Apa este adusă de la râul Asahi aflat în apropiere.
Au fost puși la maturat peste 1000 de litri de new make spirit care deja a fost botezat Genshu. Whisky-ul va fi îmbuteliat peste 3 ani și vândut odată cu sărbătoarea centenarului companiei Miyashita.

img60648327

FOTO: animecon.nl

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>