GLEN GRANT 5 YEARS OLD

GLEN GRANT 5 YEARS OLD

Acum ceva vreme vă povesteam despre sortimentul GlenGrant de 10 ani vechime. Puteți găsi întreaga recenzie AICI. Acum punem la încercare un sortiment diferit, care nu se regăsește pe site-ul oficial al producătorului GlenGrant. Este vorba de o sticlă de GlenGrant Single Malt Aged 5 Years. Sticla ne-a fost furnizată de bunul nostru prieten Radu, căruia îi mulțumim pe acestă cale. Imediat cum am văzut-o mi-am adus aminte că am văzut acest sortiment doar într-o singură țară europeană și am început să mă documentez un pic. Este vorba de un sortiment dedicat pieței italiene, unde este unul dintre cele mai vândute sortimente de single malt whisky. Italienii sunt mari amatori de single malt GlenGrant, iar acest sortiment se găsește la orice magazin alimentar din Italia, el fiind consumat de localnici ca aperitiv sau cu gheață, fiind un whisky tânăr ce se pretează bine la acest tip de consum. Este un whisky destul de ieftin în Italia, o sticlă de 70cl fiind vândută pentru aproximativ 15 euro în supermercato.
Glen Grant 5 Years Old se prezintă într-o sticlă simplă cu profilul clasic al ambalajului folosit de GlenGrant. Ca și fratele mai mare, 10 Years Old, are aceiași etichetă albă și grafică clasică, diferența fiind dată de dopul de tablă cu înșurubare. Culoarea palidă trădează faptul că avem de-a face cu un whisky tânăr, fără prea multe pretenții. Este un whisky dedicat consumului de masă și nu neapărat cunoscătorilor. Pus în pahar, culoarea devine de un galben foarte deschis, iar corpolența este destul de ușoară. GlenGrant 5 Years Old este un whisky îmbuteliat la un ABV clasic de 40% alcool. Trecem la mirosit și nu vom avea mai suprize nici la acest capitol. Avem note florale și un parfum ușor și delicat de iarbă proaspătă. Gustul este la fel de ușor, dulceag cu note de flori de primăvară, iar finișul este scurt și sec, dar lasă un gust plăcut și proaspăt în gură. Este un whisky tânăr de o calitate bună, care merge perfect ca aperitiv, sau consumat cu prietenii cu un cub de gheață în pahar. Dacă vă întâlniți cu o astfel de sticlă în Italia, nu ezitați să o luați acasă. Din partea Whiskypedia, primește un scor de 83 puncte.

 

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: galben palid
Parfum: delicat, floral, cu note de iarbă proaspătă
Gust: ușor, tânăr, dulceag, flori de primăvară
Corpolență: medie cu un finiș scurt și sec ce lasă un gust proaspăt
PUNCTAJ : 83 puncte
 
 
 
 
 
FOTO: Ovidiu Tăbăcaru©

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>