GLEN PARKER SINGLE MALT

GLEN PARKER SINGLE MALT

Nu credeam că poate să existe și whisky single malt de proastă calitate. Ei bine, m-am înșelat. Am în față o sticlă verde de GlenParker Speyside Single Malt, dacă e să dăm crezare etichetei. Sticla are și amblaj de carton de tip tub, în culoare asortată. Deci, toate ingredientele unei prezentări de calitate. Însă, dezamăgirea primei arome mă va urmări o vreme. De fapt, aromă e mult spus, este mai degrabă miros de diluant. Pacat, pentru că avem de-a face cu un whisky destul de corpolent, iar culoarea nu este urâtă, dar cel mai probabil caramelul și-a făcut datoria la capitolul aspect în pahar. Trebuie spus că GlenParker nu este o distilerie propriu-zisă. Distilatul este produs de Angus Dundee, un producător de whisky în volume mari din Glasgow. Pe lista lor de produse mai apar Parkers, Big Ben, Smokey Joe, dar și două branduri ceva mai cunoscute cu propriile distilerii în spate: Tomintoul și Glencadam. Deci, este posibil ca distilatul din sticla de GlenParker să provină de la una din aceste două distilerii, dar nu am reușit să alfăm daca așa este.
Oricum ar fi, calitatea este este extrem de slabă. Este un whisky de duzină, ce nu face cinste etichetei pe care scrie Speyside single malt. Mai încerc odată: după aroma inițială dură, alcoolică cu miros de diluant, apare aroma orzului, lemn și distilat tânăr. Gustul este puternic, intempestiv, arzător cu gust de paie, malț. Gustul se închide într-o notă amară. Finișul este scurt și plat cu ceva înțepături și același gust amar. Concluzia: un whisky tânăr (probabil cel mult 8 ani de învechire), imatur și extrem de plat. Singura metodă de a îl îmbunatăți este să îl bem cu gheață. Apa diluează din partea amară și deschide un pic gustul spre o notă mai dulce. Dacă dați peste o asemenea sticlă, feriți-vă de ea. Eu încă mai mă gândesc dăcă să o păstrez sau să o folosesc pe post de lichid de spălat parbrizul.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu
Parfum: puternic, alcoolizat, miros de diluant, cereale, malț, lemn, distilat tânăr
Gust: dezamăgitor, intempestiv, arzător, gust de paie și malț
Corpolență: plină cu un finiș scurt și amar
PUNCTAJ : 69 puncte
 
 
 
 
FOTO: Ovidiu Tăbăcaru©

About Dragoș Băltățeanu

One comment

  1. Era de asteptat. Un Whisky care costa 20 € sticla de un litru nu prea are multe de oferit. E Buna ideea cu lichid de parbriz. Sa iau si eu o sticla sa completez. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>