Glen Scotia 12 Years Old

Glen Scotia 12 Years Old

V-am povestit în recenzia malțului Springbank de 10 ani vechime că whisky-urile din regiunea Campbeltown sunt aproape imposibil de găsit în magazinele duty free. Și pentru că am reușit să ajungem prin intermediul unui prieten la magazinul londonez Royal Mile Whiskies nu puteam să ne întoarcem doar cu o sticlă. Așa că pe lângă Springbank am ales și o sticlă de Glen Scotia 12 Years Old. Nu sunt multe opțiuni în ceea ce privește distileria în această regiune. Sunt de fapt doar două rămase. Prima este J&A Mitchell & Co produce whisky sub mărcile Springbank, Hazelburn și Longrow. A doua este Glen Scotia. Este o distilerie mică, iar sortimentele nu sunt multe. Am ales îmbutelierea lor oficială de 12 ani vechime, sortiment ce înlocuiește Glen Scotia 8 Years Old.

Dacă la Springbank am rămas uimit la complexitatea de arome și la modul cum un whisky poate combina caracterul afumat cu un finiș aproape dulce, Glen Scotia este un whisky ceva mai banal. Aromele sunt simple și clare de la primul adulmecat al paharului. Avem o aromă foarte condimentată, aproape de duritatea piperului însoțită de arome florale, primăvăratice. Mai simțim un pic de sherry și fân proaspăt cosit. Papilele gustative confirmă aromele inițiale. Condimente, piper, ciocolată neagră, arome de prună și un finiș mediu un pic amar. Deși nu uimește cu nimic deosebit, este un whisky simplu și cinstit, plăcut și fără agresivitate.

Distilatul de 12 ani de la Glen Scotia este pus în sticlă la 40% ABV. Această sticlă de 70 cl a costat 28.5 lire la magazinul Royal Mile Whiskies din Londra.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: arămiu
Parfum: condimente, piper, sherry, fân proaspăt cosit
Gust: condimente, piper, ciocolată neagră, arome de prună
Coroplență: medie cu finiș mediu un pic amărui
PUNCTAJ : 81 puncte
 
 
 
 
FOTO: Whiskypedia.ro Studio©
 

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>