GLENDRONACH 26 YEARS OLD SEMNAT DE DONALD TRUMP

GLENDRONACH 26 YEARS OLD SEMNAT DE DONALD TRUMP

Casa de licitații McTear’s din Glasgow a anunțat oficial că o îmbuteliere de single malt whisky învechită vreme de 26 de ani purtând eticheta celor de la Glendronach și semnată de președintele american Donald Trump a fost vândută vineri 20 ianuarie 2017 la licitație pentru suma de 6000£.
Îmbuteliată în anul 2012 pentru a marca deschiderea Trump International Golf Links în Aberdeenshire, ediția limitată The Glendronach 26 years old a fost una dintre protagonistele casei de licitații McTear’s.
Single malt-ul a fost distilat în anul 1985 și învechit în butoaie ce au adăpostit anterior sherry. Licitația a pornit de la suma de 2500£ fiind intens disputată de către cei prezenți în sală, dar și de către participanți prin intermediul conferinței telefonice. În cele din urmă îmbutelierea a fost adjudecată telefonic de către un canadian pentru prețul de 6000£.
Pe lângă această îmbuteliere, interesul ridicat al colecționarilor s-a axat pe alte două whisky-uri rare: The Macallan 1950 cu o vechime de 52 de ani adjudecat pentru 10.000£ și de o sticlă devenită o legendă The Black Bowmore pentru care s-a plătit 5.200£.

McTear's - Trump dram WPEDIA

FOTO: thewhiskybusiness.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>