GLENFARCLAS 12 YEARS OLD

GLENFARCLAS 12 YEARS OLD

Glenfarclas. O distilerie cu nume rezonant din Speyside. Auzisem lucruri bune despre licorile produse aici și la cea mai recentă vizită pe aeroportul internațional din Munchen, Germania am pus mâna pe cutia albastră de Glenfarclas 12 years old. Din nou, avem de-a face cu un sotiment rezervat magazinelor Duty Free și exportului. Sticla are un litru, iar whisky-ul are un ABV de 43%. Deci, turnăm în paharul de degustare un whisky robust. Culoarea trădează o învechire în butoaie de sherry. De pe cutie aflăm că nu s-a folosit caramel pentru culoare, deci avem un whisky natural, culoarea fiind dată doar de butoiul în care a fost învechit. În cazul Glanfarclas-ului de 12 ani este un auriu închis cu nuanțe de chihlimbar. Aromele sunt puternice, sherry, fructe, mirodenii dulci și parfum de stejar proaspăt tăiat.
Gustul este la fel de rotund, puternic și cu caracter. O picătură de apă deschide perfect aromele acestui whisky puternic. Simțim fructe, sherry, stejar, cea mai mică idee de fum și multe arome dulci. Un whisky extrem de bun. Atât de bun că Tudor s-a dus a doua zi și a mai cumpărat o sticlă. Finișul este suficient de lung, cu arome înțepătoare de mirodenii dulci.
Este poate cea mai bună introducere în gama și stilul distilerilei Glenfarclas. O gama care este destul de bogată. Avem sortimente de 10 ani, 12, 15, 17, 21, 25, 30 și 40 ani vechime. Plus ediții aparte ca 105 Cask Strength.
Sticla noastră de un litru a costa 32.9 euro în magazinul Duty Free din aeroportul Munchen. Este un preț foarte bun pentru calitatea deosebită a acestui whisky matur, robust, dar în același timp cu note dulci și arome complexe. Glenfarclas intră din prima încercare pe lista distileriilor noastre favorite și vom încerca să degustăm cât de curând și alte exemplare din gama acestei mărci. Glenfarclas 12 Years Old primește din partea whiskypedia.ro un binemeritat scor de 90 puncte.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu închis, chihlimbar
Parfum: arome combinate cu un caracter puternic, fructe, sherry, stejar, mirodenii
Gust: puternic, fructe, sherry, stejar tânăr, arome dulci
Corpolență: puternică, finiș lung cu arome înțepătoare de mirodenii
PUNCTAJ : 90 puncte
 
 
 
 
 
 
 FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>