GLENFIDDICH 19 YEARS OLD AGE OF DISCOVERY

GLENFIDDICH 19 YEARS OLD AGE OF DISCOVERY

La cea mai recentă ieșire din țară am dat de un excelent magazin duty free de băuturi fine pe aeroportul din Frankfurt. Am plecat de acolo cu 4 sticle de whisky single malt, dar astăzi vom vorbi despre cea mai importantă dintre ele. Căutând o sticlă de Balvenie despre care vom povesti ulterior, am remarcat o cutie impresionantă de Glenfiddich. Vânzătorul mi-a explicat că este vorba de o ediție specială de la Glenfiddich. Botezată Age of Discovery, este un single malt de 19 ani dedicat marilor exploratori portughezi. Într-un fel, acest sortiment Glenfiddich este un urmaș al celebrului Snow Phoenix. Prezentarea este la fel de impresionantă. O sticlă neagră, aproape mată, în care nu vezi nivelul lichidului sau culoarea. Cutia este mare, cu două uși și este brazdată cu hărți marine vechi. De pe cutie aflăm că acest single malt a fost maturat în butoaie din Madeira. Butoaile provin din depozitele Canteiro ale companiei Henrique&Henrique înfințată în 1850. Aceste butoaie erau folosite pentru a păstra vin făcut din struguri negri Tinta Negra Mole.
Nu trebuie să ne grăbim cu acest whisky. De asemenea, sunt de părere că nu are nevoie de apă. Pentru a îi aprecia aromele lăsați-l într-un pahar acoperit câteva minute. Glenfiddich Age of Discovery 19 years old a fost disponibil inițial doar în magazinele duty free. Acum poate fi comandat și în magazinele specializate. Noi l-am achiziționat din magazinele Heinemann din aeroportul de la Frankfurt pentru suma de 119 euro. Acest sortiment face parte din colecția premium Gelnfiddich alături de 1974 Vintage Reserve și 21 Years Old Gran Reserva.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: galben auriu
Parfum: aromele sunt complexe, simt smochine coapte, gem de portocale și o aromă discretă de struguri copți.
Gust: este puternic și bogat cu arome de scorțișoară, mirodenii, piper negru pisat, fructe caramelizate, stafide și lemn de stejar.
Corpolență: textura este aproape uleioasă și foarte fină. Finișul este lung și sec cu gust dulce ce persistă suficient de mult pe papile.
Punctaj: 92 puncte
 
 
 
 
 
 
 
FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>