GLENFIDDICH 50 YEARS OLD LA LICITAȚIE

GLENFIDDICH 50 YEARS OLD LA LICITAȚIE

Așa cum știm cu toți, Glenfiddich este single malt-ul nr 1 mondial în ceea ce privește cantitățile vândute și deținătorul locului doi pe piața din Statele Unite. Una din raritățile produse de către distileria de mare tradiție este Glenfiddich 50 Years Old, ediție îmbuteliată în 26 iulie 1991. De atunci au mai existat numeroase loturi de single malt învechit vreme de 50 de ani produse de Glenfiddich.
Casa de licitații Bonhams din Edinburgh a vândut în ianuarie 2014 un exemplar din lotul îmbuteliat în 1991 și care purta numărul 416 pentru suma de 13.750£. Marea parte a cumpărătorilor provin în ultima perioadă din Europa estică făcându-se referire la Rusia și din Orientul Îndepărtat.

Glenfiddich 50-year-old Sold for $22,850 at Bonhams' Edinburgh Sale

FOTO: extravaganzi.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>