GLENMORANGIE EALANTA – UN NOU SORTIMENT

GLENMORANGIE EALANTA – UN NOU SORTIMENT

Glenmorangie a anunțat introducerea unui nou sortiment de whisky numit Ealanta. Acesta face parte din gama Private Edition, gama în care mai regăsim sortimente ca Artein, Sonnalta PX sau Finealta. Așa cum ne-a obișnuit, distileria Glenmorangie își ale denumirile sortimentelor cu ajutorul unor cuvinte din vechea limbă galică. Ealanta înseamnă ingenios și priceput, în traducere. Ealanta este whisky învechit timp de 19 ani exclusiv în butoaie de stejar american alb provenite din pădurea Mark Twain din munții Ozark din statul Missouri. Glenmorangie a experimentat mereu cu tipul de lemn folosit la învechirea distilatului produs. Dr. Bill Lumsden, Master Distiller Glenmorangie fiind renumit pentru experimentele sale reuşite. “Nu este un secret că lemnul este extrem de important în industria noastră. Iar noi am experimentat mereu în acest sector. Ealanta este un experiment de la începutul anilor ’90. Butoaile fabricate din stejari din pădurea naţională Mark Twain era de o calitate deosebită şi erau absolut noi. Whisky-ul nostru a interacţionat foarte bine cu lemnul virgin. Avem arome complexe de vanilie aproape de gustul unui creme brulle amestecat cu marţipan”, a spus Bill Lumsden.
Glenmorangie Ealanta este îmbuteliat la un ABV de 46% alcool şi nu este filtrat la rece. Va fi disponibil în cantităţi limitate, doar 1.500 de lăzi de 9 litri fiind disponibile pentru piaţa americană, de exemplu. Preţul pentru acest nou sortiment este de 70 lire sterline.

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>