Glenmorangie Lasanta 12 Years Old

Glenmorangie Lasanta 12 Years Old

Nu mai este un secret pentru nimeni că scoțienii de la Glenmorangie au produs un single malt de calitate. Și pe lângă un distilat de cea mai bună calitate, Glenmorangie știe să facă un marketing de excepție. Toate sortimentele lor au nume cu rezonanță pe care le reții ușor și sticle cu o formă inconfundabilă. Lasanta este a patra sticlă de la distileria din Tain pe care l-am degustat. Este un single malt învechit timp de 10 ani în butoaie de stejar american în care s-a păstrat bourbon și apoi maturat pentru încă doi ani în butoaie de sherry oloroso provenite din regiunea spaniolă Jerez. Lasanta face parte din aceiași familie cu Glenmorangie Quinta Ruban (învechit 12 ani și maturat în butoaie de vin de Porto din regiunea Quintas, Portugalia) și Glenmorangie Original (învechit 10 ani).
Glenmorangie Lasanta este un whisky complet și elegant cu arome dulci și un gust specific de sherry. Ca de obicei, este un produs de o calitate deosebită, prețul de 46.5 euro pe care l-am plătit pentru o sticlă de un litru în duty-free-ul din aeroportul Frankfurt fiind justificat. Glenmorangie Lasanta este pus în sticlă la 46% ABV, ceea ce îl face un whisky puternic și corpolent. Un pic de apă mai înmoaie alcoolul și deschide aromele făcându-l parcă mai dulce și aromat. Denumirea Lansanta provine din limba galică și înseamnă “căldură” sau „pasiune”, o referință la butoaiele din Spania ce au imprimat un pic de spirit latin, dar și pentru textura sofisticată și complexă a acestui whisky.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: roșcat deschis
Aromă: Arome complexe, ciocolată, stafide, miere, caramele
Gust: Gustul puternic, sherry dulce, rahat turcesc, portocale, nuci, condimente.
Corpolență: . Textura complexă, finiș lung cu arome de ciocolată, portocale și alune.
Punctaj: 90 puncte
  
 
 
 
 
 
FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>