GLENMORANGIE WHISKYPEDIA CLUB SESSION

GLENMORANGIE WHISKYPEDIA CLUB SESSION

În seara zilei de miercuri 29 mai 2013, membrii clubului Whiskypedia reuniți în formațiune restrânsă au putut aprecia trei dintre sortimentele celui mai bine vândut single malt din Scoția: The Glenmorangie. Pentru degustare au fost disponibile trei sortimente maturate vreme de 12 ani, tocmai pentru a putea distinge și compara rezultatele tehnicii de finish propusă de către William Lumsden, care a făcut din producătorul din Tain un brand pe cât de renumit pe atât de controversat. Pe tasting-mat s-au aflat Glenmorangie Nectar d’Or, Glenmorangie Lasanta și Glenmorangie Quinta Ruban. Toate single malt-urile sunt învechite vrme de 10 ani în butoaie de ex-bourbon, urmând ca ultimi doi ani să fie mutate în butoaie care au adăpostit variate tipuri de vin: Sauternes pentru Nectar d’Or, Sherry Oloroso pentru Lasanta și Porto pentru Quinta Ruban.
Gazda evenimentului a fost magazinul Lizar Tobacco and Liquor Store din strada Radu Beller, cu sprijinul cărora am organizat acest eveniment
Celei trei whisky-uri single malt produse de către cei 16 oameni din Tain au fost apreciate în mod unanim de către membrii clubului nostru pentru eleganța stilului, aromele dulci și finish-ul cu note de mirodenie.

GLENMORANGIE CLUB SESSION LA LIZAR

GLENMORANGIE CLUB SESSION 1

GLENMORANGIE CLUB SESSION 3

GLENMORANGIE CLUB SESSION 4

FOTO: Ovidiu Tăbăcaru©

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>