GORDON & MACPHAIL GLENLIVET 70 YO – SECOND BATCH

GORDON & MACPHAIL GLENLIVET 70 YO – SECOND BATCH

Îmbuteliatorul independent Gordon & MacPhail vor lansa a doua ediție și ultima a sortimentului Glenlivet 70 Years Old. Acest whisky extrem de vechi este topul gamei Generations și a fost lansat inițial în luna martie a acestui an. La lansarea de la Castelul Edinburgh cele 100 de sticle cu formă foarte specială s-au vândut imediat. Al doilea batch a fost lansat prin intermediul noului magazin World Duty Free de pe aeroportul din Vancouver, Canada. Al doilea batch de Glenlivet 70 de ani vechime provine din butoiul 339 care a fost umplut pe 3 februarie 1940, sub instrucțiunile lui John Urquhart, bunicul și străbunicul actualilor proprietari Gordon & MacPhail. Acest butoi a fost lăasat neatins de generațiile familiei Urquhart. Abia după 70 de ani a fost deschis și îmbuteliat cask strenght (45,9% ABV). Prețul primului batch a fost pe măsura vechimi. Fiecare carafă de 70 cl s-a vândut pentru suma de 13.000 lire sterline. Au mai existat și 175 de sticle de 20 cl care s-au vândut la prețul de 3.200 lire sterline.
Charles MacLean, celebrul expert din lumea whisky-ului a spus: “Glenlivet 1940 vine de la o distilerie care a devenit un etalon în producerea whisky-ului scoțian de calitate. Un asemenea whisky nu va mai apărea prea curând. Este incredibil de rar și extrem de prețios pentru colecționari. Dar, mai important, are un gust divin!”

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>