HAKUSHU SHERRY CASK 2014

HAKUSHU SHERRY CASK 2014

După succesul indiscutabil din anii precedenți avut cu sortimentul Hakushu Sherry Cask 2012 și 2013, Suntory a anunțat lansarea versiunii 2014 a experimentului lor. Evenimentul va avea loc în data de 18 februarie a anului curent. Lotul disponibil va avea deja un caracter colectabil, fiind puse la dispoziția publicului nipon doar 3000 de îmbutelieri, ceea ce reprezintă jumătate de duzină de butoaie amestecate la un loc.
Hakushu Sherry Cask 2014 va fi îmbuteliat la un ABV de 48%, iar prețul recomandat de vânzare este de 9,000 ¥.
Pe piața niponă vânzările sortimentului Hakushu No Age Statement au crescut cu 40% în anul 2013 față de cel precedent, fapt ce a impulsionat producătorul să introducă noi reinterpretări așa cum este și cazul Hakushu Sherry Cask ce nu are o declarare a vârstei.

HakushuSherryCask

FOTO: nonjatta.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>