Hankey Bannister recrează aroma anilor 1920

Hankey Bannister recrează aroma anilor 1920

Hankey Bannister Heritage Blend este un whisky a cărui aromă este inspirată din anii de glorie ai distileriei, în stilul anilor 1920. La baza experimentului stă o sticlă de Hankey Bannister Fine Old Liqueur Scotch Whisky datând din intervalul 1924 – 1928. „Comoara” a fost descoperită de un cuplu britanic care a vândut-o ulterior distileriei pentru a se constata că sigiliul este intact și deci conținutul s-a păstrat în condiții optime. Deși Hankey Bannister era la acea vreme marca preferată a multor celebrități, inclusiv a lui Sir Winston Churchill, de abia acum descoperirea a oferit oficialilor șansă să înțeleagă „secretul” succesului de atunci. Whisky-ul a fost trimis la analizat după care, master blenderul distilieriei, Stuart Harvey a primit misiunea de a recrea aroma începutului de secol XX, una sensibil mai dulce și mai afumată. Stuart Harvey a folosit ca punct de pornire actualul Original Blend Scotch Whisky și l-a transformat în sortimentul „istoric” amestecând whisky-uri mai vechi și malt-uri afumate.
Rezultatul care a primit denumirea de Heritage Blend se distinge prin arome dulci, fructate, de portocale coapte și mere verzi, urmate de note de vanilie, caramel și mirodenii. Fumul este de asemenea prezent și se adaugă la caracterul complex al distilatului. Hankey Bannister declară un conținut ridicat de malt și îmbuteliează acest sortiment la 46% ABV. Ambalajul a fost elaborat în ton cu nota istorică a conținutului, sticla fumurie fiind colorată cu ajutorul unei tehnici din secolul trecut. Hankey Bannister Heritage Blend va fi disponibil global în ediție limitată de 5.000 de cutii. Prețul recomandat este de 25 lire sterline.

About Costi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>