HIGHLAND PARK FREYA

HIGHLAND PARK FREYA

Highland Park a anunțat lansarea celeui de-al treilea single malt din Valhalla Collection. Acesta va fi un whisky maturat vreme de 15 ani. După Thor și Loki, noul single malt va purta numele zeiței nordice Freya.
Freya este patroana și protectoarea rasei oamenilor și totodată zeița dragostei în mitologia vikingă. Echipa din insula Orkney a încercat să reproducă un distilat care să reflecte caracterul zeiței nordice, cu adâncime, dar totuși proaspătă, seducătoare.
Păstrând tema propusă anterior prin Thor și Loki, ambalajul este același, o reinterpretare a drakkar-ului viking. Noul sortiment de single malt este îmbuteliat high strength la 51.2% ABV fiind descris ca având arome de cireșe, mango, ciocolată albă și dulceașa fumului caracteristic whisky-ului de la Highland Park.
Highland Park Freya va fi disponibil pentru un preț recomandat de 140 £.

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>