HOGS 3 BOURBON

HOGS 3 BOURBON

Am tot vorbit de diverse whiskey-uri din America, bourbon sau Tennessee Whiskey, iar acum a venit vremea să recenzăm un bourbon accesibil numit Hogs 3. Sigur ați observat sticlele pântecoase pe rafturile supermaketurilor. Este importat și distribuit de la Alexandrion Group, iar pentru producție este responsabil Grupul Quality Spirits International. Aici încep și nelămuririle mele legate de acest whiskey. Quality Spirits International (QSI) este un grup scoțian care mai are în portofoliu o serie de branduri de volum ca James King, Scottich Collie, James Alexander sau Warrior’s. Eticheta Hogs 3 spune că este “product of the USA”, dar mai sus avem precizarea produced and bottled by QSI Scotland. Așa că avem de-a face cu un bourbon scoțian, deși sună ciudat. Sau un whisky scoțian produs Kentucky style. Oricum ar fi, aromele ce se degajă din pahar sunt clar cele ale unui bourbon clasic. Tot conform etichetei, Hogs 3, este un bourbon învechit timp de trei ani în butoaie noi de stejar american carbonizate la interior. Tot eticheta ne informează că gustul deosebit se datorează și whiskey-ului de secară prezent în amestecul din sticlă.
Culoarea este frumosă, puțin mai deschisă ca cea a unui bourbon cu mai mult renume. Suspectez colorare cu caramel, dar eticheta nu ne oferă nici un indiciu în acest sens. Aromele din pahar sunt domniate de vanilia preponderntă, dar și de un tăios parfum de alcool, deși ABV-ul acestui distilat este de doar 40% alcool. Pentru un bourbon accesibil, buchetul este mai mult decât interesant, chiar plăcut. Gustul este puternic inițial, dar se calmează apoi pentru a decoperi arome de vanilie, scorțișoară, miere, stejar și mirodenii înțepătoare. Finișul este destul de lung și persistă pe papile pentru o bucată serioase de timp. Pentru un bourbon de buget, cu un preț foarte accesibil, Hogs 3 se dovedește a fi surpriză plăcută. O sticlă de Hogs 3 costă aproximativ 70 lei și primește din partea Whiskipedia un scor de 80 puncte.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu închis
Parfum: vanilie, scorțișoară, stejar tânăr
Gust: vanilie, scorțișoară, mirodenii înțepătoare, miere, stejar
Coroplență: medie cu finiș lung, înțepător cu gust de vanilie.
PUNCTAJ : 80 puncte
 
 
 
 
 
FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>