Înghețata Whiskypedia by Venchi

Înghețata Whiskypedia by Venchi

Într-o vreme în care toată lumea compune melodii despre vară, ne-am gândit să pregătim și noi un „produs de sezon”. Așa că ne-am adresat Cioccogelateriei numărul 1 din București pentru a pune în practică prima rețetă de gelato cu whisky din România.
Cea mai dificilă misiune a fost să găsim rețeta în care aroma specifică distilatului din malț nu intră în conflict cu baza înghețatei pe care Venchi o prepară artizanal. Și tocmai pentru că totul este manufacturat la adresa Venchi de pe Calea Victoriei 214 am putut gândi o combinație în care whisky-ul se adaugă într-un moment bine stabilit, exact înainte ca pasta de gelato să înceapă să se omogenizeze.
După ce am degustat mai toate aromele proaspete oferite zilnic în vitrina Venchi, am decis să alegem un pairing între ciocolată și nuanțe puternice de sherry. Surpriza a venit atunci când, după mai multe propuneri, am descoperit că putem și ne dorim să combinăm aroma specifică distileriilor din Highland cu gustul de ciocolată neagră și portocale. Deși teoretic un whisky se potrivește firesc cu un sorbeto din ciocolată de 75% concentrație (o înghețată pe bază de apă), practica ne-a demonstrat că rețeta noastră ajunge la perfecțiune alături de un gelato, preparat artizanal pe bază de lapte natural.
Pentru alegerea distilatului, am pornit la analizarea unei game formate din cele mai fine îmbutelieri și ne-am oprit asupra particularităților specifice Dalmore. Mai mult, am preferat să aducem alături de un gelato de cea mai bună calitate o îmbuteliere învechită timp de 15 ani, în primul rând pentru textura și corpolența sa. Chiar dacă nu se resimt în mod direct, proprietățile fac diferența în produsul final care rămâne la fel de catifelat așa cum te aștepți de la un gelato Venchi de cea mai bună calitate.
„Experimentul” realizat cu suportul Venchi România debutează sub conceptul unei înghețate Whiskypedia manufacturată în ediție limitată și distribuită exclusiv în cadrul Cioccogelateriei de pe Calea Victoriei.

FOTO: Ovidiu Tăbăcaru

About Costi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>