IRISH WHISKEY OF THE YEAR: YELLOW SPOT 12 YEARS OLD

IRISH WHISKEY OF THE YEAR: YELLOW SPOT 12 YEARS OLD

Publicația Whisky Advocate a acordat titlul de cel mai bun whiskey irlandez al anului pentru sortimentul Yellow Spot 12 Years Old. Dintre toate sortimentele provenite de la distileriile irlandeze, redactorii de la Whisky Advocate au ales Yellow Spot pentru faptul că se întoarce la origini, fiind un whisky creat în stilul anilor ’50. Pentru a face asta, creatorii acestui whisky au reluat legăturile cu comerciantul de vinuri din Dublin numit Mitchell&Sons pentru a folosi butoaie cumpărate de acesta de la  distileria Midleton. Pentru a știi vârsta fiecărui butoi, folosea un sistem de marcare cu puncte de vopsea.
Astfel s-a născut Yellow Spot, un single pot still whiskey învechit timp de 12 ani în trei tipuri de butoaie. Pe lângă clasicele butoaie de bourbon și sherry, surpriza vine din partea butoaielor ce au adăpostit inițial vin de Malaga. Acesta este elementul care scoate whiskey-ul Yellow Sport în evidență. Aromele de măr verde, nucșoară și mirodenii se îmbină cu cele de vanilie, marțipan și fructe dulci. Un whiskey irlandez cu influențe din Speyside-ul scoțian, dar totuși un irlandez până la capăt. Yellow Spot 12 Years Old este îmbuteliat la un ABV de 46% alcool, iar prețul unei sticle este 65 euro.

FOTO: whiskyadvocateblog.com

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>