JACK DANIEL’S HONEY

JACK DANIEL’S HONEY

Este foarte cald afară și parcă nu îți mai vine să bei nimic tare. Parcă nici berea nu mare are haz. Însă mi-am adus aminte că am în frigider o băutură mai specială. O sticlă de Jack Daniel’s Honey. Nu este un whisky propriu zis, ci Tennessee whiskey amestecat cu lichior de miere. Este o modă printre producătorii de whiskey din America să producă acest tip de băutură care este, se pare, foarte populară prin cluburi și baruri. Poate fi folosită și în diverse alte combinații. Acum câteva săptămâni, colegul Tudor v-a prezentat o recenzie a variantei Jim Beam Honey. Se pare că acest fenomen a fost declanșat de către distileria americană Wild Turkey cu sortimentul lor American Honey. Același tip de băutură mai este produsă și de distileria Evan Williams, care pe lângă o versiune de bourbon plus miere, mai produce și bourbon cu scorțișoară și bourbon cu aromă de cireșe. Mai nou, am constatat că și în Europa, producătorii tradițional de whiskey au răspuns chemării mierii. Irlandezii de la Bushmills au în ofertă un Bushmills whiskey Honey. Mai există și Seagram’s 7 Dark Honey.
Dar să revenim la sticla de Jack Daniel’s Honey. Am ținut-o în frigider pentru că așa recomandă producătorul. Acest tip de bourbon cu miere este mai bun dacă este servit foarte rece din pahare mici de tip shot, eventual răcit în prealabil în congelator. Sticla este identică cu cea clasică de Jack Daniel’s. Este pătrată și inconfundabilă. Diferența este dată de etichetele deschise la culoare, de un galben mieros în locul celor negre, pe care regăsim grafica clasică Jack Daniel’s. După ce a fost amestecat cu lichior de miere, whiskeyul îmbuteliat astfel are doar 35% ABV (70 proof). Corpolența este puternică, lichidul fiind un pic mai gros față de un whiskey american clasic. Aromele sunt dulci printre care răzbate o notă de vanilie specifică Tennessee whiskeyul Jack Daniel’s. Gustul este dulce, foarte dulce, dar după nota inițială de miere, apare gustul inconfundabil de Jack Daniel’s cu note de stejar tânăr și multă vanilie.
Este o băutură pe care puriștii nu o vor aprecia. Este destinată publicului feminic și barurilor unde va fi folosită în diverse combinații și cocktailuri. Dar este o alternativă interesată pentru cineva care vrea să guste un whiskey american diferit. Ca și în cazul recenziei Jim Beam Honey, am decis să nu dăm o notă acestei băuturi pentru că nu este cu adevărat un whiskey. Sticla noastră provine chiar din Statele Unite ale Americii fiind achiziționată de pe aeroportul internațional Dulles din Wahsington DC. A fost probabil una din primele sticle venite în România din acest sortiment Jack Daniel’s. Este o sticlă de un litru, iar prețul ei a fost de 24 de dolari.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: miere
Parfum: vanilie și valuri de miere
Gust: dulce, foarte dulce, miere, bourbon, caramel, stejar, vanilie
Coroplență: plină cu un finiș arzător și mediu ca lungime cu arome dulci de miere
 
 
 
 
 
 FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

About Dragoș Băltățeanu

5 comments

  1. Vreau si eu sa stiu de unde pot cumpara sticla asta! Din Romania preferabil sau comanda din EU ca sa nu fie probleme la vama

    • Momentan cred că mai repede poți găsi acesastă îmbuteliere prin magazinele travel retail din aeroporturile europene, dacă ai această oportunitate de călătorie. Altfel, orice import de alcool din UE sau NON UE este supus modalităților de accizare din partea statului român.

  2. se gaseste de cumparat in Romania?

  3. Stiam ca poti introduce un litru de bautura alcoolica fara sa platesti accize ?!

  4. Buna tuturor! Aceasta bautura se gaseste si in Romania. Eu am cumparat-o de la magazinul The Very Shop din Iasi. O seara buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>