JACK DANIEL’S LANSEAZĂ SINGLE BARREL RYE

JACK DANIEL’S LANSEAZĂ SINGLE BARREL RYE

Urmând trendul american, care tot încearcă să readucă la viață whiskey-ul de secară, locomotiva industriei din Tenneesse a ambalat motoarele și a urnit vagoanele cu rye. De reținut că în urmă cu ceva vreme Brown Forman lansaseră Jack Daniel’s Rested Rye în 2014 și Unaged Rye în 2012, care nu fuseseră chiar un succes de casă.

Jack Daniel’s Single Barrel Rye (47% ABV) este produs după o rețetă ce conține 70% secară, 18% porumb și 12% orz malțificat, toate potrivite pentru a crea un whiskey cu tonuri dulcege.

Jeff Arnett a scos din biblioteca înaintașilor cartea cu rețete și s-a apucat de treabă pentru a ține pasul cu cererea tot mai mare de whiskey de secară. Versiunea Single Barrel este disponibilă momentan doar pentru piața americană, unde se regăsește adevăratul consum de rye whiskey.

Așa cum ne-am obișnuit, prețul va fi unul accesibil, adică 49.99$

JDSBR_recipes

FOTO: thewhiskybusiness.com

 

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>