JACK DANIEL’S SINGLE BARREL

JACK DANIEL’S SINGLE BARREL

Familia de produse Jack Daniel’s este celebră în întreaga lume. Old no.7 este poate cel mai popular membru al familiei. Îl găsim în aproape orice club care se respectă sau bar cu pretenții. Apoi există Gentleman Jack, un Tennessee whiskey filtrat de două ori prin cărbune de arțar pentru un caracter mai mătăsos. Dar vârful gamei este Jack Daniel’s Single Barrel. Este inconfundabil din cauza sticlei pătrate în formă de carafă cu un imens dop din lemn și plută. Este cel mai arătos produs din gama Jack Daniel’s și merită acest lucru, pentru că este cel mai bun Tennessee Whiskey produs de Jack Daniel’s. Distilatul din sticlele de Jack Daniel’s Single Barrel are o poveste specială. Provine din butoaiele care stau cel mai sus în depozitele lui Jack Daniel’s. Deoarece aici este mai cald, whiskey-ul care se învechește în aceste butoaie este mai fin, mai dulce și mai complex. Sticlele de Jack Daniel’s Single Barrel poartă pe etichetă numărul butoiului de unde provine whiskey-ul și data la care a fost pus în sticlă. Astfel, ce este în sticla de Jack Daniel’s Single Barrel provine dintr-un singur butoi. Fiecare butoi poate umple cam 240 de sticle. Deci este normal să apară mici variații de gust și complexitate în funcție de butoiul în care a fost învechit distilatul. Jack Daniel’s oferă și posibilitatea de a achiziționa propriul butoi. Prețul este însă pe măsură: între 8.400 și 9.600 dolari. Jack Daniel’s a lansat acest sortiment special în 2001 și de atunci mai puțin de jumătate de procent din producția de Tennessee Whiskey de la Jack Daniel’s primește denumirea de Single Barrel.
Deși este învechit în aceleași butoaie de stejar american nou, culoarea acestui distilat este mai închisă față de cea a unui Jack normal. Însă păstrează acea nuanță frumoasă de chihlimbar auriu. Aromele sunt mai complexe atunci când mirosim paharul în care am turnat o măsură de Single Barrel. Corpolenţa este medie, iar alcoolul îşi face simţită prezenţa, Jack Daniel’s Single Barrel având un ABV de 45%. Vanilie, arome dulci și stejar tânăr sunt principalele nuanțe distinse olfactiv. Un pic de apă adăugată deschide și mai mult spectrul și adaugă și miere în peisajul aromelor. Gustăm și după fierbințeala inițială datorată alcoolului avem gustul familiar de vanilie, sirop de arțar și stejar, dar prezentat de o manieră mai fină și mătăsoasă. O picătură de apă netezeşte lucrurile şi face din Single Barrel un whiskey extrem de prietenos. Finişul se dovedeşte a fi mediu cu un gust dulce-amărui de zahăr brun şi stejar tânăr. O sticlă de Jack Daniel’s Single Barrel costă pe piaţa românească între 125 şi 170 lei depinzând de magazin.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: chihlimbar auriu
Parfum: note dulci de caramel, vanilie și stejar
Gust: puternic, fierbinte, dulce cu arome de stejar, mirodenie, caramel, sirop de arţar.
Coroplență: smedie cu un finiş potrivit  cu note de stejar, vanilie şi zahăr brun.
PUNCTAJ : 90 puncte
 
 
 
 FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>