JOHNNIE WALKER GREEN LABEL 15 YEARS OLD

JOHNNIE WALKER GREEN LABEL 15 YEARS OLD

Prima dată a fost introdus în anul 2005, pentru ca șapte ani mai târziu să fie întreruptă producția sa pentru a fi înlocuit cu Gold Label și Platinul Label. Singurul loc unde livrările nu s-au oprit niciodată a fost Taiwan, cel mai mare consumator al acestui blended scotch învechit vreme de 15 ani. Din anul 2015 livrările au repornit în australia și America de Nord și spre norocul nostru au reînceput de anul acesta și în Europa.

Johnnie Walker Green Label este de departe cel mai bun blend învechit al celor de la Johnnie Walker. Asta pentru că este un vatted malt și nu un blended scotch. Lipsa ingredientului grain whisky face din acest whisky o licoare ce poate rivaliza oricând cu orice single malt. Ingredientele secrete sunt cunoscute pasionaților genului: Talisker, Linkwood, Cragganmore și Caol Ila printre alte whisky-uri maturate vreme de minim 15 ani în butoaie de stejar american și european.

Sticla pătrățoasă e inconfundabilă, la fel și eticheta înclinată. Totul e verde, iar the striding man este exact acolo unde trebuie să fie. Superlativele nu ezită să apară, Johnnie Green este câștigător în două rânduri la secțiunea best vatted malt a Whisky Bible semnată de  Jim Murray în edițiile din 2010 și 2012.

Whisky-ul este îmbuteliat la 43% ABV și nu se simte deloc nevoia de a adăuga apă. Culoarea este de ambră strălucitoare, iar distilatul are o corpolență plină semnalată de lacrimile îngerilor care se scurg destul de greu, zăbovind leneșe pe marginile paharului Glencairn. Parfumul este amestecat, o sumă de arome printre care distingem espresso, ciocolată neagră, lemn afumat. Gustul ne surprinde cu note de cereale, boabe de cafea, coajă de portocală, cireșe amare. Finișul este lung și piperat cu atingeri dulcege de miere și uscăciune ca de stejar.

Green Label este un whisky complet. Dacă ești consumator de single malt-uri, vei putea descoperi în el o surpriză plăcută și un rival pe măsură al distileriilor cu tradiție. Dacă preferi blend-urile, tocmai vei descoperi o nestemată a genului care tocmai ți-a deschis calea către minunata lumea single malt-urilor.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: ambră strălucitoare
Parfum: espresso, ciocolată neagră, lemn afumat
Gust: cereale, boabe de cafea, coajă de portocală, cireșe amare
Corpolență: plină cu un finiș lung și piperat cu atingeri dulcege de miere și uscăciune ca de stejar

PUNCTAJ : 90 puncte

 
green label
 
green label detail
 
otxx4992
 
#johnnie walker

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>