JURA SUPERSTITION

JURA SUPERSTITION

Locuitorii insulei Jura sunt plini de superstiții. Pe site-ul lor trebuie să găsiți toate cele 13 semne ce ascund fiecare câte o superstiție. Poate de fapt este doar foarte mult marketing, însă chiar dacă e așa. Este foarte bine făcut și mai ales consecvent aplicat. Jura Superstition are și ea povestea ei: vechiul simbol egiptean reprezentat de crucea Ankh este considerat ca aducător de noroc, motiv pentru care a și fost plasat pe centrul sticlei cu forme feminine. Norocul însă nu poate fi chemat decât dacă torni în mod corect whisky din sticla de Jura, adică ținând în așa fel sticla încât în podul palmei tale să se regăsească simbolul crucii egiptene.

Până acum ceva vreme Jura Superstition nu prea era de găsit prin magazinele de profil de la noi, însă lucrurile s-au schimbat, asta nu înainte să apucăm să achiziționăm o sticlă de 1000 ml, adică versiunea de travel retail, de la Madrid din aeroportul Barajas. Prețul plătit a fost de doar 36€ pentru un single malt subtil dulceag, dar totuși afumat, îmbuteliat la 43% ABV. Superstition este al doilea single malt afumat din gama standard a celor de la Jura, însă nu atât de afumat pe cât este Prophecy.  Mult mai prietenos și ca parfum, Superstition are note fenolice ce amintește de un insular la care se adaugă note de iod și migdale. Culoarea este aurie închisă spre brun, așa cum sunt mai toate distilatele de la Jura. Gustul este ușor dulce ca de la miere, mirodenii și sâmbure de măr și evident note de fum. Corpolența este medie cu un finish mediu cu aromă amăruie de sâmbure de măr care se închide în note de stejar.

Jura Superstition este câștigătorul San Francisco World Spirits Competition în 2009. La noi în țară se poate găsi îmbutelierea de 700ml online sau în magazinele specializate începând cu prețul de 152 RON și până către 185 RON. Pentru cei ce îndrăgesc whisky-ul afumat, dar pentru care concentrația fenolică de peste 15 ppm este totuși prea mult, Superstition este una dintre cele mai bune alternative, chiar dacă îmbutelierea nu are o declarare a vârstei.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu închis spre brun
Parfum:  fenolic, iod și migdale
Gust: dulce, miere, mirodenii, sâmbure de măr și note de fum
Coroplență: medie cu un finish mediu cu aroma amăruie de sâmbure de măr și stejar
PUNCTAJ : 86 de puncte
 
JURA SUPERSTITION BOX
 
 
JURA SUPERSTITION LABEL
 
 
JURA SUPERSTITION SNIFTER
 
 
JURA SUPERSTITION PUNCTAJ

FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

 

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>