JURA&VENCHI – WHISKY CHOCOLATE PAIRING SESSION

JURA&VENCHI – WHISKY CHOCOLATE PAIRING SESSION

Whiskypedia și Cioccogelateria Venchi au organizat un eveniment special pentru o parte a membrilor Clubului nostru de whisky. Tema a fost ciocolata și asocierea ei cu whisky-ul. Membri clubului au putut degusta trei sortimente din gama Jura asociate cu trei sortimente de ciocolată neagră de diverse intensități. Întâlnirea a avut loc la Venchi Caramel Lounge situat de la Calea Victoriei în Capitală şi s-a bucurat şi de participarea lui George Sotiroulis, reprezentantul Venchi în România şi proprietarul Venchi Caramel Lounge din Bucureşti. De la el, membrii clubului au putut afla detalii interesante despre ciocolata de calitate din Italia. Whisky-ul degustat a venit din insula Jura. Am ales trei sortimente începând cu clasicul 10 Years Old Origin, urmat apoi de cele două sortimente afumate din gama Jura Single Malt: Superstition și Prophecy. Pentru cicolata cu care a fost asociat, experții de la Venchi ne-au recomandat trei tipuri de praline de ciocolată cu intesități de 60, 75 și respectiv 85% cacao. Deoarece a fost o premieră pentru clubul nostru, cea mai apreciată combinație a fost ciocolata de 75% cacao asociată cu whisky-ul moderat afumat  Jura Superstition. Datorită numărului restrâns de locuri disponibile, sesiunea a fost accesibilă doar membrilor care au confirmat cel mai rapid participarea. Mulţumim Cristalex şi Cioccogelateria Venchi Bucureşti pentru ajutorul acordat în organizarea acestui eveniment.

FOTO: Ovidiu Tăbăcaru©

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>