KILCHOMAN LANSEAZĂ SORTIMENTUL 100% ISLAY

KILCHOMAN LANSEAZĂ SORTIMENTUL 100% ISLAY

Kilchoman este cea mai tânără distilerie din Islay. A fost înființată în 2005 și produce distilat cu pronunțat caracter afumat, la fel ca restul distileriilor din această regiune scoțiană. Whisky-urile de la Kilchoman sunt însă foarte tinere datorită faptului că distileria nu există de foarte multă vreme. Kilchoman tocmai a anunțat lansarea celei de-a doua ediții a îmbutelierii numită 100% Islay Single Malt. Este un whisky vatted tânăr produs din cereale recoltate și malțate local, învechit pentru 3 ani în butoaie ce au găzduit în prealabil bourbon american. Distilatul tânăr a fost apoi combinat cu producția anterioară de 4 ani vechime pentru ca whisky-ul să primească un caracter mai puternic.

Ambalajul este calitativ, sticla clară trădând o culoare palidă a whisky-ului 100% Islay Single Malt. Kilchoman au reușit să își creeze o imagine ușor de recunoscut în doar câțiva ani și vin tare din urmă  pentru a concura clasicele distilerii din regiunea Islay ca Ardbeg, Lagavulin, Talisker, Laphroaig sau Caol Ila.

Foto: Kilchoman

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>