MAKER’S MARK REDUCE TĂRIA BOURBONULUI PRODUS

MAKER’S MARK REDUCE TĂRIA BOURBONULUI PRODUS

Producătorul american de bourbon a recurs la acestă tehnică pentru a face față cererii din ce în ce mai mare pentru bourbon de calitate. Maker’s Mark sunt renumiți pentru bourbonul bun pe care îl produc, ei lăsând distilatul la învechit în butoaie de stejar american între șase și opt ani, în timp ce majoritatea producătorilor de bourbon sau Tennessee whiskey îl lasă în butoaie doi sau trei ani. În mod normal, bourbonul produs de Maker’s Mark este pus în sticle la un ABV de 45 % alcool sau 90 Proof, după standardul american. Într-o scrisoare adresată clienților fideli, distileria din Kentucky anunță că va reduce tăria whisky-ului său cu 3 procente. Adică, Maker’s Mark Bourbon Whisky va fi îmbuteliat la un ABV de 42% sau 84 Proof. Practic, whisky-ul produs va primi mai multă apă la diluare pentru a mări cantitatea disponibilă la vânzare.
Maker’s Mark își justifică această practică prin faptul că are dificultăți în a produce cantitățile de bourbon pe care piața le cere. Marca din Kentucky, celebră pentru sticlele cu gât lung și dopurile învelite în ceară roșie a crescut constant în popularitate în ultimii ani. Cererea de bourbon Maker’s Mark a crescut cu 8-9 procente în fiecare an și astfel s-a ajuns la această decizie. Rămâne de văzut dacă scăderea ABV-ului va influența și caracterul bourbonului din Kentucky.

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>