OLD PULTENEY 12 YEARS OLD

OLD PULTENEY 12 YEARS OLD

Distileria de la Old Pulteney este considerată cea mai nordică din Scoția, atâta vreme cât nu luăm în considerare și insulele. Este situată în orașul Wick din faimosul ținut Caithness, cunoscut mai ales pentru turba de acolo. Din 2003 a început o dispută legată de existența sau lipsa gustului salin la whisky, tocmai datorită distilatelor de la Old Pulteney. Oricum, în cele din urmă acest malt distilat în orașul Wick a fost în cele din urmă catalogat ca fiind un whisky din Highlands cu trăsături maritime. Prezentarea este excelentă, mai ales datorită sticlei ce imită forma unui alambic, iar ca noutate, eticheta este direct imprimată cu vopsea pe suprafața vitrată, doar o bandă de hartie scrisă de mână amintind de vechile etichete. Dopul și fundul sticlei au reprezentări ale rozei vânturilor, păstrând aceeași temă maritimă.
Culoarea este de un galben puternic ce prevestește o corpolență ușoară. Parfumul este uscat, cu nuanțe de iarbă și de paie de mătură, pe care odinioară le vindeau printre blocurile din cartier unii țărani itinerant, aceleași paie cu care se testa cozonacul dacă e copt suficient. Gustul este dulceag, ca de miere, după care se închide spre amar de nucă sau stejar. Finish-ul este liniștit și cu reale urme sărate. Apa adăugată nu va precipita conținutul și va elibera și mai bine aromele, îndulcindu-l parcă și mai mult.
Prețul plătit pentru sticla de 700 ml a fost de 162 RON, dar este posibil să-l gasiți on-line si mai ieftin poate la 21£, dar este posibil ca un preț mai bun să fie în shop-urile dedicate din aeroporturile europene. Pentru această sumă primiți un whisky interesant și care poate fi catalogat drept altfel, chiar dacă nu excelează prin caracteristici, în mod cert merită încercat.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: galben puternic cu nuanțe închise
Parfum:  uscat, urme vagi de turba, iarba, crengi de mătură
Gust: ușor, de miere și nuci, dar uleios
Coroplență: ușoară, un pic uleios cu un finish și el uleios, odihnitor și totuși sărat
PUNCTAJ : 79 puncte
 
OLD PULTENEY 12 YO BOX LR
 
 
OLD PULTENEY 12 YO LABEL 2 LR
 
 
OLD PULTENEY 12 YO BODY LR
 
 
OLD PULTENEY 12 YO PUNCTAJ LR

FOTO: Whiskypedia.ro Studio

Distileria de la Old Pulteney este considerată cea mai nordică din Scoția, atâta vreme cât nu luăm în considerare și insulele. Este situată în orașul Wick din faimosul ținut Caithness, cunoscut mai ales pentru turba de acolo. Din 2003 a început o dispută legată de existența sau lipsa gustului salin la whisky, tocmai datorită distilatelor ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 7.9

7.9

SCOR TOTAL

User Rating: Be the first one !
8

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>