OLD PULTENEY LANSEAZĂ SORTIMENTUL 40 YEARS OLD

OLD PULTENEY LANSEAZĂ SORTIMENTUL 40 YEARS OLD

Old Pulteney a lansat o nouă îmbuteliere specială: sortimentul 40 years old. Este cel mai vechi și exclusivist sortiment oferit de distileria Old Pulteney, cea mai nordică distilerie din Scoția. Old Pulteney 40 Years Old este compus din distilat provenit din patru butoaie. Trei dintre ele sunt butoaie ce au găzduit sherry spaniol, iar unul este butoi de stejar american ce a conținut bourbon. Cele patru butoaie au dat astfel 493 de sticle de Old Pulteney 40 Years Old, îmbuteliat cask strength la 51.3% ABV. Nu a fost filtrat la rece, iar culoarea este cea naturală. În ciudat vârstei, distilatul de 40 de ani vechime este foarte proaspăt la gust în stilul clasic Old Pulteney.
Cei care au avut ocazia să guste deja acest whisky special spun că este un whisky complex, dar surprinzător de vibrant pentru vârsta sa. Pentru că este o îmbuteliere foarte specială pentru distileria Old Pulteney, a fost nevoie și de o prezentare pe măsură. Distilatul este prezentat în sticle albastre create de The Tudor Crystall Design. Fiecare sticlă este finisată cu argint topit și încoporat în sticlă pentru a simboliza valul din partea de jos a sticlei. Forma generală este cea de alambic, clasică pentru sticlele de whisky Old Pulteney. Sticla este apoi pusă într-o cutie din lemn lăcuit, iar pachetul este completat de o carte semnată în original de expertul în whisky Charles MacLean.

FOTO: Whiskyintelligence, Master of Malt

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>