OLD SMUGGLER BLENDED SCOTCH

OLD SMUGGLER BLENDED SCOTCH

Încep prin a spune că Old Smuggler Blended Scotch există încă din 1835 și asta s-ar putea să ne schimbe percepția asupra lui atunci când trecem pe lângă el prin supermarket. Chiar dacă este pus pe rafturile de jos alături de whisky-urile ieftine, Old Smuggler este un blend plin de istorie. Numele său face referire directă la o perioadă anterioară secolului XIX când contrabanda și evitarea taxării în ținuturile scoțiene era des întâlnită. Cu un astfel de nume, a făcut carieră și în perioada Prohibiției în Statele Unite și este unul din blend-urile încă populare și astăzi printre americani. În cele din urmă brand-ul a intrat în proprietatea celor de la Campari în anul 2006, iar cele mai importante piețe de desfacere sunt Statele Unite, Argentina și Belgia. În Argentina, rețeta este diferită, grain whisky-ul care se adaugă în amestec este produs chiar în Argentina și asta datorită consumului foarte mare.
Sticla are aceeași formă de butelcă, iar în ea se poate vedea whisky-ul de culoare aurie deschisă spre palidă. Parfumul blendedului Old Smuggler nu este dintre cele mai expresive, dar cu siguranță veți putea identifica urmele de miere și destul de mult caramel cu atingeri de fum și arome de cereale. Este destul de corpolent, lăsând o impresie ușor untoasă pe cerul gurii și arome dulcege, un pic forțate la care se adaugă arome ușor afumate. Finişul este într-adevăr scurt, cu urme de fum și mai ales persistențe de cereale. Prețul foarte accesibil, undeva între 50 și 60 RON este cel care-l recomandă și ca o alternativă la blend-urile mass-market, asta dacă vreți să încercați și altceva. În rest Old Smuggler este un blend scotch corect care livrează exact ceea ce a promis fără a fi spectaculos.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu deschis
Parfum:  miere, caramel și poate fum
Gust: ușor alcoolizat cu note de cereal și urme de fum
Coroplență: medie cu un finish scurt și ceva fum
PUNCTAJ : 80 puncte
 
OLD SMUGGLER BLENDED SCOTCH BOTTLE
 
 
OLD SMUGGLER LABEL
 
 
OLD SMUGGLER CORPOLENTA
 
 
OLD SMUGGLER PUNCTAJ

FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

Încep prin a spune că Old Smuggler Blended Scotch există încă din 1835 și asta s-ar putea să ne schimbe percepția asupra lui atunci când trecem pe lângă el prin supermarket. Chiar dacă este pus pe rafturile de jos alături de whisky-urile ieftine, Old Smuggler este un blend plin de istorie. Numele său face referire ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 8

8

SCOR TOTAL

User Rating: 1.65 ( 4 votes)
8

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>