PERNOD RICARD A LANSAT PIKE CREEK CANADIAN WHISKY

PERNOD RICARD A LANSAT PIKE CREEK CANADIAN WHISKY

Observând creșterea de popularitate a whisky-ului canadian, Pernod Ricard USA a început producția de blended whisky învechit în butoaie de ex-bourbon și cu un finish în butoaie de ex-porto. Producția și maturarea whisky-ului are loc la Pike Creek în Ontario, Canada.
Distribuția pentru produsele Pike Creek se va face inițial doar în Statele Unite ale Americii în Washington, Oregon, Idaho, Colorado, Texas, Louisiana, Georgia, North Carolina, New York, New Hampshire.
Pike Creek este o nouă distilerie boutique. Notele de degustare oficiale ale șarjelor distilate aici sunt descrise ca având note de fructe uscate, caramel și arome florale și dulci de vin de Porto, vanilie și secară.
Depozitele fără un control al climatului aflate în ținutul canadian Pike Creek înlesnesc o maturare abruptă a distilatului. Diferențele mari de temperatură dintre iarnă și vară generează aici un angel share ce depășește 2% și adaugă caracter, complexitate, dar concentrează și aromele în whisky.
Din portofoliul de whisky-uri canadiene al Pernod Ricard mai face parte brand-ul Wiser’s. Pike Creek este îmbuteliat la 750 ml și are un preț recomandat de 31.99$.

PIKE CREEK DETALIU

FOTO: thespiritbusiness.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>